Stoppen met roken ook na 40e levensjaar zinvol!
26/04/2012
Project “DOE OOK MEE! LOWBUDGETRECEPTEN -wedstrijd!”
15/05/2012
Show all

327.000 meisjes en jongens krijgen vaak geen gezond eten in Nederland

Eén op de tien kinderen in Nederland groeit op in armoede in Nederland.

foto: kassa vara

Dat houdt onder meer in dat 327.000 meisjes en jongens vaak geen gezond eten krijgen. Dit heeft de kinderombudsman Marc Dullaert geconstateerd in de eerste Nederlandse Kinderrechtenmonitor.

De meeste kinderen in ons land zijn gelukkig en leven in welvaart, maar Dullaert maakt zich zorgen over ongeveer een half miljoen kinderen. Bijvoorbeeld omdat ze te maken hebben met kindermishandeling of armoede.

In de Kinderrechtenmonitor doet de ombudsman een aantal aanbevelingen om de situatie van kinderen in Nederland beter te maken. Over kinderen die leven in armoede adviseert de kinderombudsman deze groep, en kinderen die net tegen de armoede aanleunen, goed te volgen en verder afglijden te voorkomen.

In de meeste gevallen is er ook geen geld voor een lidmaatschap van de sportclub, voor zwemles en moeten ze oude kleding en schoenen dragen, omdat in het gezin geen geld is voor nieuwe.

De monitor baseert zich op verschillende eerder gedane onderzoeken over zaken die met kinderrechten te maken hebben. Hij is in opdracht van de Kinderombudsman opgesteld door de Universiteit Leiden en het Sociaal en Cultureel Planbureau en wordt vanaf nu elk jaar uitgegeven.

Voorlichtingsbureau Halalvoeding wil zich graag zich inzetten voor deze doelgroep.
Goede voedingsvoorlichting is voor deze doelgroep zeer noodzakelijk en is druk bezig met een lowbudget recepten project bezig.
Vooral nu dieetvergoeding uit het basiszorgpakket is geschrapt, hebben zij geen geld om naar een dietist te gaan.
Binnenkort verschijnt meer info over dit project op vrijwillige basis.

Mariam Aaras, diëtist

Comments are closed.