Gezonde traktatie
18/04/2012
Maleisië weigert Nederlands halalvlees
18/04/2012
Show all

Samenwerking halalbakkers en voedselbank succesvol

Samenwerking bakkers en voedselbank

Drie Turkse en één Marokkaanse bakker in Amsterdam Noord geven hun overtollige broden aan de Amsterdamse Voedselbank.
Ongeveer een maand geleden zijn de bakkers benaderd om de voedselbank te ondersteunen
Iemand van de voedselbank komt twee of drie avonden per week langs met een busje. “Ze krijgen zoveel broden als ze maar willen”, zegt Yasin Yildirim van de Turkse bakkerij Öz Karadeniz in dagblad Metro.

De bakkers zijn positief over de samenwerking.

De drie Turkse bakkers, Bizim Ufuk Bakkerij op het Waterlandplein,
Oz Karadeniz Bakkerij op het Spreeuwenpark en
Andalusia Bakkerij op de Ganzenweg gaan de voedselbank wekelijks voorzien van brood.
De Vereniging van Jonge Turkse Ondernemers (AGIAD) steunt het gebaar van de bakkers en schenkt 1000 kg rijst aldus nieuwssite Dichtbij.

“We geven ons brood liever aan een goed doel, dan dat we ze moeten weggooien”, vertelt Ferdi Guven van Turkse bakkerij Bulut.
Alles wat overblijft mag de voedselbank meenemen. Dit zijn meestal gemiddeld tien tot vijftien broden.

“Zolang onze bakkerij bestaat, willen we dit initiatief steunen”, vertelt Yildirim.
De Öz Karadeniz bakkerij bakt zelfs extra broden, om meer te kunnen weggeven.
“We bakken expres meer, zodat we aan het eind van de dag genoeg overhouden.”


Het aantal klanten bij de voedselbank in Amsterdam is enorm toegenomen.
De voedselbank heeft nu 1350 klanten.
“In dit jaar hebben we nu al meer aanmeldingen dan in heel 2011”, zegt Piet van Diepen van de Amsterdamse Voedselbank.

auteur:Mariam Aaras,diëtist

bron:Metro en Bakkerswereld.nl

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.