Al-yaqeen adviseert voorzichtig te zijn met kopen van halalkip

Dieren lijden niet door de halalslacht maar door stress
09/01/2013
Vrijdagpreek gewijd aan halal slachten
12/01/2013
Show all

Al-yaqeen adviseert voorzichtig te zijn met kopen van halalkip

Al-yaqeen adviseert voorzichtig te zijn met kopen van halalkip

Op de website van Al-yaqeen wordt geadviseerd aan de lezers voorzichtig te zijn met het inkopen van kip naar aanleiding van de nieuwe wetgeving omtrent verdoofd slachten.
Onderstaand het artikel dat op hun site staat en ook door velen op facebook verspreid is.

“In het verleden werden de kippen bij het slachten elektrisch bedwelmd door middel van een elektrisch waterbad. De frequentie was hierbij op 100 milliampère vastgesteld. Deze hoeveelheid vormde al een groot risico. Maar vanaf 1 januari 2013 eist de wet een stijging van 50% naar 150 milliampère. Deze verhoging betekent dat de kip na een elektrische schok morsdood is. Met deze informatie en op aandringen van veel mensen en instanties, zijn wij de laatste dagen op pad geweest om te kijken hoe het op dit moment gesteld is met de halal slacht.

Wij namen allereerst contact op met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en met de Voedsel en Waren Autoriteit. Deze twee organen leken ons de aangewezen instanties om onze vragen beantwoord te krijgen, maar wij kwamen niet verder dan de volgende verklaring:

“Deze nieuwe wetgeving is ons bekend. Wij kunnen u op dit moment geen informatie verschaffen of deze wetgeving in werking is gesteld. Hier hebben wij op dit moment te weinig informatie over”, aldus de VWA.

Na heel wat gesprekken kregen wij uiteindelijk geen uitsluitsel over deze kwestie. We besloten toen om zelf in de auto te stappen en onverwachts een bezoek te brengen aan één van ‘s lands grootste kippenslachterijen. Rond de klok van zes uur in de ochtend stapten wij binnen. Na enige omzwervingen hebben wij kunnen zien dat het huidige verdovingsproces niet verschilt met het oude. Dus bij dit slachthuis wordt de nieuwe wetgeving nog niet toegepast. Maar op de vraag hoe lang dit duurt en hoe het gesteld is binnen andere slachthuizen, kunnen wij natuurlijk geen antwoord geven.

We werden ook geadviseerd om niet te diep te graven in de zaak, want anders zou je ‘slapende honden wakker maken’. Maar dit vinden wij geen goed uitgangspunt. Wij willen en moeten duidelijkheid krijgen over deze kwestie. Het gaat per slot om een religieuze zaak die alle aandacht en zorg verdient.

Het laatste hierover is door ons nog niet gezegd. In de tussentijd adviseren wij iedereen om voorzichtig te zijn met het aanschaffen van kippenvlees. Iedere persoon zal kritisch en alert moeten blijven als het om dit onderwerp gaat, en het kan geen kwaad om voor de komende periode kippenvlees even te mijden, totdat er duidelijkheid is verschaft over dit onderwerp dat momenteel door veel twijfels wordt omringd.

Team al-Yaqeen, 12 januari 2013”

Voorlichtingsbureau Halalvoeding ziet steeds meer berichtgevingen van verontrustende moslims op diverse sites en krijgt dagelijks ook veel vragen waar betrouwbaar halal kippevlees te koop is.
Wij hopen zo spoedig mogelijk meer bericht te krijgen van de overheid en desbetreffende organisaties die daarbij betrokken zijn.
bio industrie

 

halalkip

halalkip te koop in nederland vaak niet halal

halalkip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.