Australië: Vliegmaatschappij Qantas neemt varkensvlees uit menu na fusie

Al-Ajwa dadel
05/04/2013
Halal industrie: Geen verdoofde kip meer in slachthuis in België
10/04/2013
Show all

Australië: Vliegmaatschappij Qantas neemt varkensvlees uit menu na fusie

Australië: Qantas neemt varkensvlees uit menu

Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways heeft etenswaren verwijderd die varkensvlees en alcohol bevatten uit de menu ’s van de maaltijden op vluchten richting Dubai.

De stap komt na de lancering van een grote wereldwijde alliantie tussen Qantas en Dubai gevestigde Emirates Airline, dat in werking is getreden op 1 april.
De twee maatschappijen werken samen te werken aan ticket tarieven, vluchtschema’s en frequent flyer-programma’s.

De alliantie heeft gezien dat Qantas haar hub wijzigt naar Europese vluchten van Singapore naar Dubai, een Golf emiraat die voldoet aan de soennitische islam en strikt controleert op de distributie van alcohol en varkensvlees die namelijk niet zijn toegestaan voor consumptie in de Islam.

Een Qantas woordvoerder bevestigt “Arabian Business” via telefoon zondagmorgen dat de luchtvaartmaatschappij  alle voedingsmiddelen die varkensvlees en alcohol op vluchten van en naar Dubai verwijderd heeft.
De vervoerder daarentgen zal echter blijven alcoholische dranken serveren op deze routes.  Hier zal meer duidelijkheid over moeten komen.

Qantas, die een verlies op de internationale routes maakt, zei dat na de aankondiging van de deal met de Emiraten er een zesvoudige toename van de boekingen naar Europa is in de eerste negen weken van de omzet ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Het aantal Emirates klanten die geboekt hebben om te reizen op Qantas ‘binnenlandse netwerk is bijna zeven keer hoger geworden dan onder Qantas’ vorige partnerschap arrangement in dezelfde negen weken.

In combinatie van de twee luchtvaartmaatschappijen zullen zij 98 vluchten bieden per week tussen Australië en Dubai.
Qantas zal haar A380 vluchten opereren vanuit Sydney en Melbourne naar Londen.

De samenwerking zal naar verwachting Australische toerisme ten goede komen, met beide luchtvaartmaatschappijen door een wereldwijde marketing campagne om Qantas bestemmingen die nu deel uitmaken van het uitgebreide netwerk van Emirates te bevorderen.

Mariam Aaras

Bron: arabianbusiness.com

Qanta

Qantas

 

Qantas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.