Australische regering grijpt in na dreigementen van anti-halal beweging

London: Halal chinees gratis voor daklozen op donderdag
24 november: Italië ziet kansen in halaltoerisme
Show all

Australische regering grijpt in na dreigementen van anti-halal beweging

Australische regering grijpt in na dreigementen van anti-halal beweging op het yoghurtbedrijf

Het bedrijf “The Fleurieu Milk and Yogurt Company ” lag onder vuur toen het een halalcertifcaat wilde regelen en daarmee internationaal hun producten aan het Midden-Oosten kon verkopen. Het bedrijf voelde zich na bekendmaking omtrent zijn verkoop onder druk gezet door bedreigingen van een anti-halal beweging om de verkoop niet door te laten niet te doen.
De Australische regering vond het ontoelaatbaar dat een bedrijf zich liet intimideren door islamofobie en heeft het bedrijf geadviseerd de verkoop gewoon door te laten gaan. Martin Hamilton-Smith, minister van Economische zaken was zeer teleurgesteld dat het bedrijf geintimideerd werd op social media vanwege een halalcertificaat. Het product was gelatinevrij,
vrij van alcohol en andere dierlijke ingredienten die niet toegestaan zijn zoals E120 en daarmee toegelaten tot het verkrijgen van een halalkeurmerk zodat de verkoop door kon gaan.

“Ik moedig Zuid-Australische exporteurs naar ondernemerschap en te investeren in meer werkgelegenheid dan zich te laten beinvloeden door extremistische uitlatingen van een minderheid,” zei minister Hamilton-Smith.
“We moeten onze goede relaties met het Midden-Oosten en de islamitische gemeenschap blijven voortzetten.”
In de afgelopen 12 maanden is er aan $839 million goederen geexporteerd aan het Midden oosten. Vleesexport is $1 billion en daarmee is Australie een belangrijke partner voor het Midden-Oosten .

Het bedrijf Fleurieu Milk and Yogurt Company bestaat inmiddels 8 jaar en heeft een hoge kwalitatieve reputatie voor  premium natuurproduct wat gewaardeerd moet worden en niet belachelijk gemaakt,” aldus minister Hamilton-Smith.

“Prejudice has no place in Australia,” Mr Hamilton-Smith said. “One of our key friends and trading partners Indonesia is the largest Islamic country in the world – we should embrace these opportunities rather than exclude them,” he said.

Volgend jaar zal minister Hamilton-Smith een handelsdelegatie naar de Verenigde Arabische Emiraten, het Midden-Oosten en Noord-Afrika sturen.

“Ik moedig elk bedrijf aan bij dit soort pesterijen direct contact op te nemen met de Department of State Development,” zei minister Hamilton-Smith. “Onze TradeStart adviseurs zijn beschikbaar om uw betrokkenheid te ondersteunen bij de internationale markten,”.

Bron:ausfoodnews.com
November 12, 2014

Fleurieu-Milk-and-Yoghurt

Government concern over anti-halal ‘bullying’ of food exporters

halal

Government concern over anti-halal ‘bullying’ of food exporters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *