Bezoek jij ook familie tijdens offerfeest?

Nl verdient enorm aan schapen tijdens offerfeest
24/10/2012
Pas geslacht vlees geschikt voor consumptie?
25/10/2012
Show all

Bezoek jij ook familie tijdens offerfeest?

familieBezoek jij ook familie tijdens offerfeest?

In de Islam is het onderhouden van directe familieleden erg belangrijk.
Vooral tijdens de feestdagen worden deze weer extra versterkt.


Hadith qudsi:
“Allah de Verhevene zegt: “Ik ben de Meest Barmhartige, Ik heb Ar-Rahim geschapen en Ik snij er een naam voor uit van mijn naam, dus wie er goeden banden mee houdt; Ik zal goede banden met hem houden, en wie de banden verbreekt, Ik verbreek en beeindig hem.” 

[Ahmad, Abu Dawud en At-Tirmidhi]

De profeet (sallallahu alaihi was alaam) heeft gezegd:

“Allah heeft Zijn schepping gecreeerd en toen Hij het afgewerkt had, kwam de baarmoeder op en richtte zich tot Allah waarop Allah zei, “Wat is er aan de hand?” Daarop zei het, “Ik zoek toevlucht tot U voor Al-Qatieah (degene die de familiebanden verbreken)”
Waarop Allah zei, “Accepteer je het (ben je tevreden) als ik Mijn Gunsten neer zend op degene die jouw banden behoudt, en Mijn Gunsten weerhoud van degene die jouw banden verbreekt?”
Daarop zei het, “Ja, O mijn Heer!”  Toen zei Allah, “Dat is voor jou.” [Bukhari & Muslim]


Heb je ruzie in de familie? Grijp je kans om het goed te maken!

De Profeet (sallallahu alaihi wa salaam) heeft ook gezegd:

“Er is geen zonde waar Allah de bestraffing gemakkelijker voor geeft in dit leven, naast hetgeen Allah bewaart aan bestraffing voor de zondaar in het Hiernamaals, dan de zonde van overtreding en het verbreken van familiebanden.”[Ahmad, Abu Dawud, At-Timidhi en Ibn Majah]

familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.