SCHOKKEND ONDERZOEK: TE VEEL BACTERIEN IN SUSHI
‘Je laat mij inzien hoe je professie kunt combineren met fisabillilah”
Show all

BLOG “Thee brengt diverse culturen met zich mee”

BLOG “Thee brengt diverse culturen met zich mee”

Door de vluchtelingen uit Syrie ben ik geinspireerd geraakt met een heerlijke theesoort, kardemomthee met een vleugje kaneel!
In gesprek met een somalische vrouw over de thee tijdens mijn bezoek bij een etentje bij een syrische vrouw dronken we thee uit een turkse glaasje. Ik kreeg veel info over de thee dat kardamomthee bleek te zijn. Ik kende het niet en bleek al gauw dat ook Somaliers het dronken maar net op een andere wijze bereid. Ik ben uit nieuwsgierigheid de thee toch maar gaan kopen.
Veel turkse winkels verkopen de thee die op de verpakking uit Londen bleek te komen maar vervaardigd blijkt te zijn in de Verenigde Emiraten.
Kardemom wordt niet alleen als thee gebruikt maar ook bekend in arabische koffie, hollandse speculaaskruiden, curry en rijstgerechten.
Kardemom is na saffraan en vanille het duurste specerij ter wereld, maar door de krachtige smaak heb je er maar weinig van nodig. Natuurlijk kon ik het niet laten de gezondheidsaspecten op te zoeken.

 

De gezondheidsvoordelen van kardemom
Er zijn veel voordelen die ik ontdekt heb. Wat blijkt namelijk na wat speurwerk?

  • -De thee maakt je adem frisser! Soms kan de oorzaak van slechte adem in je maag plaats vinden en daarbij kan kardemom helpen, maar ook in je mond laat kardemom een frisse geur achter. De Oude Egyptenaren stonden er vroeger al om bekend dat zij hun gebit reinigden met kardemom.
  • Kardemom is goed voor je spijsvertering: uiteraard net als de “familie” gember is kardemom ontzettend goed voor de spijsvertering. Dus een kopje thee met kardemom en/of gember na het avondeten is een aanrader.
  • Kardemom ontgift je lichaam; Kardemom heeft een reinigend effect in je lichaam; het voert slechte stoffen sneller af via de nieren en lever. Heeft daarnaast positief effect op deze organen in geval van nierstenen bijvoorbeeld.
  • Kardemom vermindert menstruatiekrampen.
  • Heb je verminderde eetlust? Dan helpt de thee naast het bevorderen van de spijsvertering ook tegen vermoeidheid waardoor het de eetlust opwekt.
  • Kardemom helpt bij erectiestoornissen en impotentie.
  • Kardemom heeft een bloeddruk verlagend effect vanwege dat het werkt als een diureticum
  • Vastzittend slijm? Kardemom helpt tegen hoest en lost slijm op.

Theetje doen?

Mariam Aaras

Bron: Edible Medicinal And Non-Medicinal Plants: Volume 5, Fruits

 

Kent u een kwalitatief goed merk van kardamom? Laat het ons weten via info@ikeethalal.nl

thee

 

 

thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *