Certificeringsbureau Halalcorrect BV roept op om een conferentie op 21 november te komen houden

Ritueel slachten weer ter discussie
05/10/2012
Offerfeest: Deel jij ook je vlees dit jaar?
07/10/2012
Show all

Certificeringsbureau Halalcorrect BV roept op om een conferentie op 21 november te komen houden

Certificeringsbureau halal correct BV roept op om een conferentie op 21 november te komen houden

Door de nieuwe wetgeving per 1 januari 2013 gaan veel slachterijen binnenkort over op gasverdoving.
Er zijn verschillende gasverdoving systemen op de markt (met en zonder toevoeging van zuurstof), maar alle systemen hebben hetzelfde doel, namelijk: het dier bedwelmen tot het dier dood gaat. Daarom kan dit systeem ook nooit van toepassing zijn in halal slachterijen aldus Halalcorrect BV.

Een alternatieve manier
Een ander alternatief is de zogenaamd “kop tot kop” verdoving, dit is een elektrisch verdoving systeem die per kip een aangepaste frequentie elektriciteit toedient.
Dit systeem moet echter nog worden aangepast en getest, wil het
” halal” zijn. Maar tot nu toe staat dit alternatief nog in de kinderschoenen.

Als we geen halt toeroepen aan de gedwongen indamming van religieuze vrijheid, dan kunnen we vanaf 2013 geen halal kip meer kopen bij de meeste halalslagers!

Halal Correct BV roept op om een conferentie op 21 november in Rotterdam te houden met de overheid, de sector en de Islamitische organisaties om een alternatief te vinden.
” Wij vragen Moslims ons te ondersteunen en zich aan te melden als vrijwilliger zodat onze actie bekend wordt bij de moslimgemeenschap. Ook vragen we iedereen om de conferentie bij te wonen en zich voor te bereiden om meer actie te ondernemen, zodat we het recht behouden om Halal-kip te blijven consumeren.”
Halal Correct Certification coördineert haar acties in samenwerking met de CMO (Contactorgaan Moslim Overheid), Islamitische universiteit in Rotterdam en andere relevante islamitische instituten.

 

 

 

Certificeringsbureau Halalcorrect

 

halal  vlees

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.