Oorzaak vogelgriep Limburg nog onduidelijk
29/03/2012
Europeanen grootste drinkers
29/03/2012
Show all

Cola’s vermijden kankerclaim

Cola’s vermijden kankerclaim

De bruine kleur van Cola’s  kan kanker veroorzaken.
Dat geldt zowel voor Pepsi als voor Coca-Cola .
Er zit een stofje in – MEI-4 – dat vermeld moet worden op het etiket als mogelijk kankerverwekkend.
Voor colamakers is dat reden om op zoek te gaan naar een nieuw recept om dezelfde bruine kleur te krijgen.

In het artikel op de site van de BBC stellen Pepsi en Coca-Cola hun Californische receptuur al hebben aangepast teneinde te voldoen aan de nieuwe Californische wetgeving. Ze zijn bovendien van plan dit ook in de rest van de USA te doen.
De Coca-Cola
woordvoerster meldt:

“While we believe that there is no public health risk that justifies any such change, we did ask our caramel suppliers to take this step so that our products would not be subject to the requirement of a scientifically unfounded warning”

Er is een verband aangetoond tussen MEI-4 en kanker in muizen en ratten, maar geen bewijs dat het ook voor mensen een gezondheidsrisico met zich meedraagt. De Food and Drug Administration heeft berekend dat je meer dan 1000 blikjes cola per dag moet drinken om tot een vergelijkbare dosis te komen als de proefdieren in het onderzoek.

Ook huismerken hebben nu dus huiswerk te doen.
Geen consument zal kankercola willen drinken.
Hier werkt zelfregulering van de markt in het belang van producent en consument. Er kwam geen NGO of andere consumentenorganisatie aan te pas.
http://www.foodlog.nl/artikel/colas-vermijden-kankerclaim/

 

Cola’s slecht voor onze gezondheid dat moet je weten 

 te veel Cola’s drinken zorgt voor ziekte 

 

Cola’s

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.