Column “Korte blik op de “Halalkip kwestie”

Producenten broodje kebab willen imago verbeteren
Vitamine D tekort bij vluchtelingen
Show all

Column “Korte blik op de “Halalkip kwestie”

Korte blik op de  “halalkip “kwestie

De discussie over het wel of niet verdoofd slachten van kippen heeft in de moslimgemeenschap voor veel tumult gezorgd. Zo zijn er diverse activiteiten georganiseerd, discussies op Facebook gevoerd en werd er in het NTR-programma ‘De verbroedering’ hierover uitgeweid.
Het initiatiefwetsvoorstel van de Partij voor de Dieren voor een verbod op onverdoofd slachten werd door de meerderheid van de Tweede Kamer toegejuicht.
Het onverdoofd slachten van dieren bij rituele slacht zou zorgen voor een lange en pijnlijke doodsstrijd. Echter heeft onderzoek van o.a. de universiteit in de Zwitserse stad Zürich uitgewezen dat het verdoofd slachten van onder meer varkens door middel van CO2 zorgt voor veel pijn en op Youtube zijn er meerdere schokkende beelden te zien van de bio-industrie.

Alhoewel het niet valt uit te sluiten dat er bij rituele slacht ook weleens iets fout kan gaan, ligt het probleem niet bij het ritueel slachten maar is er binnen het kapitalistische systeem ruimte voor dierenactivisten welke de consumptie van vlees wensen te stoppen en frappant genoeg pleiten voor ‘vegetarische slagers’. Diverse belangen staan op het spel en dit wordt onder de dekmantel van ‘dierenwelzijn’ gepresenteerd.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren stelde in ‘Halal dreigt nieuwe norm Nederlands vlees te worden’, het volgende:

‘Het is de hoogste tijd dat deze kwestie eindelijk onder ogen wordt gezien en dat de religieuze uitzonderingspositie wordt beëindigd. Niet uit verzet tegen religieuze vrijheden, integendeel, maar omdat naar de Nederlandse normen en waarden niet alleen vrouwen, kinderen en vluchtelingen maar ook dieren moeten worden beschermd tegen lijden en willekeur. ‘

Een soortgelijke goedkope retoriek werd door Sarkozy en de nieuwbakken president Hollande gebruikt om respectievelijk gezichtsbedekkende kleding en de invasie in Mali te rechtvaardigen.
Het belang van het volk wordt altijd ingezet als joker om wanbeleid te maskeren. De kwestie inzake het verdoofd slachten van kippen is niets anders dan een onderdeel van het beleid jegens Islam en haar aanhangers in navolging van het verbod op gezichtsbedekkende kleding, minarettenverbod etc.
Dit werd ook tijdens het NTR -programma : ‘De verbroedering’ duidelijk toen deze kwestie werd belicht alszijnde een sektarische twist welke zorgt voor splitsing binnen de moslimgemeenschap en een lust voor het oog is voor de voorvechters van verdeel-en heerspolitiek.

auteur Kamal Qataadah
bron:http://islamitischbewustzijn.wordpress.com

Halal+kip

 

Korte blik op de  “halalkip “kwestie van eten en van houden

halalkip diervriendelijk eten isde makkelijkste manier om de dieren te helpen 

 

halalkip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *