Courgette:delicatesse bij couscous
02/04/2012
Afkickprogramma voor drugs in Maleisie van start
02/04/2012
Show all

Courgette een veelzijdige groente en supergezond!

Courgette is een groentesoort die bijna bij elk gerecht wel past. Ze zijn erg gezond.

 

 Courgette

Courgettes zijn namelijk licht verteerbaar, rijk aan oplosbare en onoplosbare vezels, vitamines en mineralen en bevatten weinig calorieën en 0% vet.
Ideaal dus bij het afvallen, maar ook zeer geschikt voor mensen met maag- en darmklachten.

Courgette is rijk aan foliumzuur, magnesium, vitamine B1, A en C.
Daarnaast rijk aan kalium en arm aan natrium waardoor ze een bloeddrukverlagend effect hebben en helpen bij de preventie of de behandeling van hart- en vaatziekten.

Foliumzuur
Foliumzuur verkleint de kans op darm- en prostaatkanker kanker en beschermt het zenuwstelsel. De kans op Alzheimer wordt erdoor verkleint.

Ook verkleint foliumzuur de kans op een aantal ernstige aandoeningen bij de baby. Daarom is de courgette een ideale groente voor vrouwen die aan kinderen denken of die net zwanger zijn geworden.

Vitamine B1
Deze vitamine bevordert een gezonde huid, een gezonde spijsvertering en ondersteunt het zenuwstelsel.

Vitamine A
Vitamine A in courgette is een antioxidant die het immuunsysteem versterkt, beschermt tegen kanker, ziekten en infecties.

Vitamine A is noodzakelijk voor de oogfunctie en heeft tevens een anti-verouderend effect.
Tevens is het goed voor de ogen omdat naast de vitamine A er ook luteïne en zeaxanthine in zit. Deze twee voedingscomponenten voorkomen leeftijdsgerelateerde maculadegeneratie of grauwe staar.

Mariam Aaras

Courgette supergezond!
Op zoek naar een lekker courgetterecept? Kijk eens even op
https://www.ikeethalal.nl/courgette-delicatesse-bij-couscous/

 

Courgette

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.