“Eigenlijk zou niemand alcohol mogen drinken”
04/04/2013
Voedsel in de Quraan
04/04/2013
Show all

De drie basis principes van de islamitische geneeskunde

De drie basis principes van de islamitische geneeskunde

وقال ابن القيم :
وأصول الطب ثلاثة : الحمية ، وحفظ الصحة ، واستفراغ المادة المضرة .
Ibn al-Qayyim heeft gezegd:

De drie basis principes van de islamitische geneeskunde zijn:

  • preventie
  • het behouden van goede gezondheid 
  • het verwijderen van schadelijke substanties van het lichaam*
Dit is een hele duidelijke statement van Ibn al-Qayyim.
Preventie
Dit houdt in onder andere dat je zorgt voor gezonde voeding en voldoende beweging en rust.
Het behouden van goede gezondheid
Dit geldt voor jouw hele leven. Des te ouder je wordt hoe meer je jouw gezondheid nodig hebt.
Het verwijderen van schadelijke substanties
Er zijn diverse diëten die gaan over ontgiften/detoxen van het lichaam dus je schadelijke stoffen verwijderen door een ontgiftingskuur te houden.
Zo zijn er detoxtheesoorten, pillen en ontslakkingsproducten.
Vasten tijdens de Ramadan heeft een ontgiftende werking op het lichaam als men ernaast gezond eet en drinkt.
Er zijn diverse voedingsmiddelen die het ontgiften bevorderen zoals artisjokken en ajwadadels. Daarnaast kan men het ontgiftingsproces versnellen middels hijama methode. Meer info over hijama zie KLIK HIER
Islamitische geneeskunde
Wilt u een dieetadvies om uw eetstijl te verbeteren naar een gezondere levensstijl? Mail gerust voor meer info naar info@ikeethalal.nl
Interessant filmpje over de geschiedenis van de islamitische geneeskunde
Mariam Aaras
*Boek: Zaad al-ma’aad

islamitische geneeskunde

 

islamitische geneeskunde

islamitische geneeskunde

islamitische geneeskunde

islamitische geneeskunde

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.