Duitse voedingsindustrie: “Focus op halal”

Springend door het leven met kikkererwten
21/10/2013
Rode bietensap verbetert sportprestatie
31/10/2013
Show all

Duitse voedingsindustrie: “Focus op halal”

Duitse voedingsindustrie: “Focus op halal”

Afgelopen maand was er een congres in Duitsland over halalrichtlijnen en hoe en wat halal betekent in de
levensmiddelenindustrie. Diverse sprekers en voedinsbedrijven met hun stand waren er aanwezig.
In Koln vond het halalcongres plaats, georganiseerd door Anuga.de

Onderstaand het programma met welke sprekers en onderwerpen

DLG-Tagung „Halal in der Lebensmittelindustrie“am 7. Oktober 2013 im Rahmen der anuga 2013 auf dem Gelände der Koelnmesse 
Programm:
Uhrzeit Thema
11:00 – 11:05 Begrüßung
Frau G. Bieniek, DLG e.V.
11:05 – 11:45 Halal aus der Sicht des Hygienic Designs
Herr H.-W. Bellin, BELLIN. consult
11:45 – 12:30 Gibt es wirklich verschiedene Halal-Richtlinien?
F. Tufail, Halal Certification Services
12:30 – 13:00 Halalzertifizierte H1-Schmierstoffe – Produktion und Eigenschaften
Dr. P. Tkaczuk , Rhenus Lub GmbH & Co KG
13:00 – 13:30 Halalkonforme Ingredienzien und Zusatzstoffe
Prof. H. Buckenhüskes, DLG e.V.
13:30 – 14:00 Halal-konforme Zusatzstoffe
Prof. H. Buckenhüskes, DLG e.V.
14:00 Ende

Bron:Anuga.de hala

halal

halal

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.