Duitsland, het land waar veel twijfels rijzen omtrent halal wetgevingen rondom het slachten

Heerlijke homemade houmous
11/04/2015
Halalvoeding, de uitdaging in het Midden-Oosten
11/04/2015
Show all

Duitsland, het land waar veel twijfels rijzen omtrent halal wetgevingen rondom het slachten

Duitsland, het land waar veel twijfels rijzen omtrent halal wetgevingen rondom het slachten

4,5 Millionen Muslime in Deutschland ist diese Qualität in den Halal ?

Voorlichtingsbureau Halalvoeding signaleert dat er veel twijfels zijn als het gaat om halalvlees afkomstig uit Duitsland. Zo twijfelen veel consumenten steeds meer of halal vlees en/of vleeswaren wel eerlijk halal zijn.

Veel moslims eisen de slachtwijze zoals die jaren is voorgeschreven op de ambachtelijke onbedwelmde handgeslachte wijze waarbij dierenwelzijn op nummer 1 staat.
Uit nood zijn er kippen die reversibel verdoofd worden en soms als uitzondering op de wet geaccepteerd worden. In ieder geval is mechanisch slachten inmiddels al een aantal jaren uit den boze geworden doordat veel geleerden niet altijd veilig gebeurt en veel misgaat waarbij het dier lijdt maar ook het zeggen van bismillah ontbreekt.
Handgeslacht is tot nu toe nog steeds de meest veilige en diervriendelijke wijze.

In Duitsland is bedwelmd slachten veel gaande en zijn we bezig met onderzoek waarom er verdoofd wordt bij runderen en schapen wat eigenlijk indruist met de soennah.
Veel certificeerders die we benaderd hebben wereldwijd staan verdoving niet toe en in het buitenland wordt er zeer wantrouwig gekeken naar vlees uit Europa en vooral Duitsland nu.
De vraag naar onverdoofd is enorm merken we maar door tijdsdruk en vanwege meer winst middels bedwelming slacht men liever zo snel en goedkoop mogelijk. Men beweert dat dit gebeurt vanwege dierenwelzijn maar niets is minder waar naar onze mening.
Bij verdoven schijnt veel mis te gaan. Ook leidt het verdoven vaak tot het dood of ernstige hersenschade of chronische ziekte bij het dier alvorens de slacht. Dit is niet toegestaan in de Islam. Wetenschappelijke kennis is nog niet zover omtrent dit onderwerp en zou fijn zijn hier meer onderzoek naar te doen.
Er is veel onwetendheid over de fysiologie van het dier en de invloed van bedwelmen voor en na de slacht op de vleeskwaliteit en dierenwelzijn.
Wij ontdekten dat er slagers zijn die beweren dat het dier nog leeft als het hart nog klopt wanneer het bedwelmd wordt met een penschot door de kop.
Hier zit een groot misverstand en onwetendheid aangezien het hart vanuit het autonomisch zenuwstelsel reageert terwijl het dier al hersendood is en hersenen verbrijzeld zijn met ernstige inwendige bloedingen.
Waarom bedwelmen dan? Verdoven heeft voor slachthuizen het voordeel dat het vlees wat zwaarder weegt vanwege bloed dat achterblijft in het lichaam van het dier wat de prijs duurder maakt en gunstig is op de markt, aldus een slachthuis die we hebben gesproken.
Hoe halal is ons vlees momenteel? En gaan moslims massaal in het buitenland inkopen vol vertrouwen?
Wij hopen dat er meer info omtrent onverdoofd slachten in Duitsland en of er nog mogelijkheden zijn om dat te verrichten.

Imam in Duitsland predikt over halal vlees
httpv://www.youtube.com/watch?v=zpwLNPMazUM&hc_location=ufi

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=hjWILHW7rjc&hc_location=ufi

httpv://www.youtube.com/watch?v=HCJokG2jWlg

Mariam Aaras

oktober 2014

slachten

 

slachten

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.