KOBE – Eiwitten uit kip kunnen de bloeddruk verlagen en mogelijk ook vaatziekten helpen voorkomen, stellen Japanse onderzoekers.
De eiwitten, die werden verkregen door hydrolyse van vlees uit kippenpoten, zouden bruikbaar zijn voor functionele voedingsmiddelen en voedingssupplementen.
Dat melden onderzoekers van de School of Human Sciences van Kobe College.
De eiwitten zorgen er volgens het onderzoek voor dat een enzym dat de aders samentrekt wordt geblokkeerd. Hierdoor verbetert het de bloedstroom en bloeddruk.
Er werden vier soorten eiwitten onderzocht.
De onderzoekers denken dat één hiervan mogelijk een geschikt startpunt is voor een voedingssupplement dat patiënten die gevoelig zijn voor een hoge bloeddruk, kan helpen.
Het onderzoek werd gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Is eiwit uit kip nog wel veilig?
Onder veel moslimconsumenten is er weinig vertrouwen in kip nadat duidelijk werd gemaakt dat er vaak plofkippen vanuit de bio-industrie werden verkocht op de halalmarkt.
Daarnaast de vogelgriep en ook hormonen, antibiotica en twijfels rondom voer brengt veel moslims aan het twijfelen over de gezondheidsaspecten van kip.
De overheid wil een meer voorlichtende rol nu gaan spelen. We zijn benieuwd!
zie http://ikeethalal.nl/werkgroep-moet-consumentenvertrouwen-voedsel-herstellen/
Mariam Aaras
Eiwit uit kip verlaagt bloeddruk