EHPM dient klacht in bij Ombudsman
30/03/2012
VVD van gedachte veranderd?2010: Van Harte moet halal-afspraak naleven
30/03/2012
Show all

Eiwit uit kip verlaagt bloeddruk

Eiwit uit kip verlaagt bloeddruk

 

KOBE – Eiwitten uit kip kunnen de bloeddruk verlagen en mogelijk ook vaatziekten helpen voorkomen, stellen Japanse onderzoekers.

De eiwitten, die werden verkregen door hydrolyse van vlees uit kippenpoten, zouden bruikbaar zijn voor functionele voedingsmiddelen en voedingssupplementen.

Dat melden onderzoekers van de School of Human Sciences van Kobe College.

De eiwitten zorgen er volgens het onderzoek voor dat een enzym dat de aders samentrekt wordt geblokkeerd. Hierdoor verbetert het de bloedstroom en bloeddruk.

Er werden vier soorten eiwitten onderzocht.
De onderzoekers denken dat één hiervan mogelijk een geschikt startpunt is voor een voedingssupplement dat patiënten die gevoelig zijn voor een hoge bloeddruk, kan helpen.

Dit onderzoek geeft niet aan dat kip eten bij mensen met een te lage bloeddruk deze extra verlaagt. Dit zou verder onderzocht moeten worden.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.

rijk aan eiwitten

rijk aan eiwitten

Is eiwit uit kip nog wel veilig?

Onder veel moslimconsumenten is er weinig vertrouwen in kip nadat duidelijk werd gemaakt dat er vaak plofkippen vanuit de bio-industrie werden verkocht op de halalmarkt.
Daarnaast de vogelgriep en ook hormonen, antibiotica en twijfels rondom voer brengt veel moslims aan het twijfelen over de gezondheidsaspecten van kip.
De overheid wil een meer voorlichtende rol nu gaan spelen. We zijn benieuwd!
zie http://ikeethalal.nl/werkgroep-moet-consumentenvertrouwen-voedsel-herstellen/

Mariam Aaras

bloeddruk

 

Eiwit uit kip verlaagt bloeddruk

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.