E-nummers Halal of Haram stel uw vraag
02/04/2012
AFSPRAAK DIEETADVISERING ONLINE?
02/04/2012
Show all

Even mezelf voorstellen! De site voor en door u gemaakt!

Even mezelf voorstellen! De site voor en door u gemaakt!      

Mijn passie in de praktijk!
Mijn naam is Mariam Aaras, afgestudeerd in 2000 als diëtist bij de opleiding HBO/Voeding en diëtetiek.

De interculturele keuken is zeer fascinerend en vooral als je deze vanuit gezondheids- en dieetperspektief bekijkt.
Als diëtist heb ik een brede kennis van voeding opgedaan omdat de studie zeer algemeen was.
Door veel vragen van collegadiëtisten en hulpverleners omtrent “voedingsvoorlichting en dieetbegeleiding bij allochtonen” ben ik als bruggenbouwer behoeften gaan peilen onder de Nederlandse moslims met verschillende culturele achtergronden.

Ik liep gedurende deze tijd tegen het begrip ‘halal’ aan. Dit begrip is onder de Nederlandse bevolking nog een vaag en onbekend begrip. Wat is halal? Wat is haram? Hoe gebruikt men het in de praktijk en waar loopt men tegen aan. De passie om dit nader uit te zoeken kreeg ik door mijn ervaring in een verpleeghuis en psychiatrieinstelling. Als diëtist schreef ik daar “moslimmaaltijden”voor die achteraf bij navraag in de grootkeuken alleen “varkensvleesvrij” bleken te zijn. Als praktizerende moslima stuitte dit tegen mijn borst, wetende dat halal veel meer inhoudt dan alleen ‘varkensvleesvrij’ voedsel.

Dit zette mij aan het denken en en bracht mij op het idee om verschillende halalcertificeringsbureau’s te benaderen om verduidelijking te krijgen.
Vanaf 2006 ben ik via internet zelf op onderzoek uit gegaan en ontdekte dat de informatie omtrent halalvoeding zeer onderbelicht is in Nederland. Hierdoor is misbruik van de term halal toegestaan en valselijk halal niet strafbaar doordat halal er niet een landelijk keurmerk is. Vele mensen worden hierdoor slachtoffer, in het bijzonder de consument, die niet zelfstandig de oorsprong van zijn/ haar voedsel kan achterhalen. Via Hyves ben ik toen de consumenten info gaan verschaffen aan de hand van de vele vragen die gesteld werden. Ook via Facebook ben ik erg actief om de consumenten bewust te maken van gezonde halalvoeding en hulpvragen online te beantwoorden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Mijn streven om bewustwording van eigen eetgedrag, twijfelachtige zaken van bij voedingsproducten, dier en welzijn bij halalvlees te belichten en te benadrukken zijn items die veel mensen aanspreken.

De religieuze waarde en betekenis van gezondheid, halalvoeding en hoe daar mee om te gaan trok veel leden op mijn aangemaakte Hyves en Facebook. Door de enorm groeiende behoefte aan meer informatie en zeer betrokken enthousiasme van mijn leden op social media is mijn passie tot specialisatie uitgegroeid.
Na ruim 3 jaar bezig te zijn en de nodige steun en aanmoediging van collega diëtisten en door veel vraag van diverse hulpverleners die graag kwalitatief betere patiëntenzorg willen leveren bij de moslimbevolking maar vaak tekort schiet,
heb ik besloten nu mijn kennis en kwaliteiten te delen via deze website.

Anonimiteit/ beroepsgeheim
Via internet gaf ik anoniem en vrijwillig voedingsadviezen aan mijn leden. Door deze werkwijze trok ik een geinteresseerde, bewuste doelgroep maar ook juist een doelgroep die in de praktijk de stap naar een diëtist niet snel zouden maken maar hier eigenlijk een grote behoefte aan had. Mijn ervaring is dat men via internet makkelijker en opener over de problemen, die zij in de praktijk tegen komen, spreekt en dat ik hierdoor vaak diepere maar ook complexere situaties tegen ben gekomen.

Holistische visie
Door mijn ervaring en de post HBO cursus NLP ben ik meer naar de mens in zijn geheel gaan kijken wat raakvlakken heeft met de visie binnen de islamitische voedingsleer. Aangezien ik merkte dat er veel behoefte was onder moslims omtrent natuurgeneeswijze en de voedingsgewoontes vanuit islamitisch perspectief ben ik me daar in verder gaan specialiseren. Door deze samen te combineren indien er naar gevraagd wordt, zie ik dat zo optimaal mogelijk cliënten voedingsadviezen kan bieden die aansluiten bij hun behoeften.

Wat heeft deze site te bieden?
Altijd al meer willen weten over interculturele voeding, maar daarnaast ook meer willen weten op het gebied van gezondheid en uw voeding? Heeft u artsen en diëtisten bezocht, maar heeft u geen duidelijk beeld van uw ziekte in relatie tot voeding? Wilt u ook eerlijke halal, productinformatie en de ontwikkeling op de halalmarkt op de voet volgen?
Dan bent u op het juiste adres!
Wij bieden als webportaal de nieuwste ontwikkelingen op gebied van voeding.
Interessant pakkende artikelen over halalvoeding in het nieuws, productinfo, leuke dieettips en gezondheidstrends !

Daarnaast biedt de site dieetadvies online helemaal gericht op uw eetgewoontes en leefstijl!

Mail naar info@ikeethalal.nl voor het maken van een afspraak.

Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers die bij hebben gedragen tot het opzetten van deze website!

Meer info zie ook: KLIK HIER

Comments are closed.