Halal etiket geen nationale wetgeving etiketteren halal

Mc Donald’s visburgers haram?
Halalstandaardisatie op Europees niveau?
Show all

Halal etiket geen nationale wetgeving etiketteren halal

Halal etiket

Geen nationale wetgeving etiketteren halal vlees

 

halal eten

 

 

DEN HAAG – De Nederlandse overheid gaat het etiketteren van halal vlees niet verplicht stellen. Het kabinet wil Europese regelgeving afwachten.

Dat staat in een brief van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer nam in november 2010 de motie Graus aan waarin de regering werd verzocht etikettering van halal vlees te verplichten om consumenten in staat te stellen een vrije keuze te maken en te voorkomen dat ze ‘onwetend dieronvriendelijk geslacht vlees’ nuttigen.

De staatssecretaris stelt nu de voorkeur te geven aan de uitvoering van de motie op Europees niveau.
In 2011 sprak het Europees Parlement de wens uit dat de verplichte etikettering van vlees van onbedwelmde dieren onderdeel zou worden van de nieuwe verordening voedselinformatie aan consumenten, die in december 2014 van kracht moet worden.

De Europese Commissie wil het onderwerp echter opnemen in de Europese strategie dierenwelzijn. De Commissie meent namelijk dat het onderwerp gerelateerd is aan dierenwelzijn en niet aan voedselveiligheid of hygiëne.

Een andere reden om af te zien van nationale wetgeving is het Europese level playing field. Om ervoor te zorgen dat de Commissie voort maakt, gaat de staatssecretaris de kwestie aan de orde stellen tijdens de Landbouwraad in april.

Helaas de maand april is al voorbij en Voorlichtingsbureau Halalvoeding hoort graag hoe de toekomst eruit zal zien.

Wel blijkt er een standaardisatie opgezet te worden op Europees niveau. Lees verder op http://ikeethalal.nl/halalstandaardisatie-op-europees-niveau/

Bron: evmi.nl

Halal etiket

 mag dat Halal etiket

Halal-etiket

halal vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *