Halal etiket geen nationale wetgeving etiketteren halal

Mc Donald’s visburgers haram?
17/06/2013
Halalstandaardisatie op Europees niveau?
17/06/2013
Show all

Halal etiket geen nationale wetgeving etiketteren halal

Halal etiket

Geen nationale wetgeving etiketteren halal vlees

 

halal eten

 

 

DEN HAAG – De Nederlandse overheid gaat het etiketteren van halal vlees niet verplicht stellen. Het kabinet wil Europese regelgeving afwachten.

Dat staat in een brief van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer nam in november 2010 de motie Graus aan waarin de regering werd verzocht etikettering van halal vlees te verplichten om consumenten in staat te stellen een vrije keuze te maken en te voorkomen dat ze ‘onwetend dieronvriendelijk geslacht vlees’ nuttigen.

De staatssecretaris stelt nu de voorkeur te geven aan de uitvoering van de motie op Europees niveau.
In 2011 sprak het Europees Parlement de wens uit dat de verplichte etikettering van vlees van onbedwelmde dieren onderdeel zou worden van de nieuwe verordening voedselinformatie aan consumenten, die in december 2014 van kracht moet worden.

De Europese Commissie wil het onderwerp echter opnemen in de Europese strategie dierenwelzijn. De Commissie meent namelijk dat het onderwerp gerelateerd is aan dierenwelzijn en niet aan voedselveiligheid of hygiëne.

Een andere reden om af te zien van nationale wetgeving is het Europese level playing field. Om ervoor te zorgen dat de Commissie voort maakt, gaat de staatssecretaris de kwestie aan de orde stellen tijdens de Landbouwraad in april.

Helaas de maand april is al voorbij en Voorlichtingsbureau Halalvoeding hoort graag hoe de toekomst eruit zal zien.

Wel blijkt er een standaardisatie opgezet te worden op Europees niveau. Lees verder op http://ikeethalal.nl/halalstandaardisatie-op-europees-niveau/

Bron: evmi.nl

Halal etiket

 mag dat Halal etiket

Halal-etiket

halal vlees

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.