Tel je zegeningen tijdens ziekte!
Dierenwelzijn; een zorg minder
Show all

Gelatine in snoep

Gelatine in snoep halal?

 

 Gelatine in snoep

 

Per jaar wordt er ongeveer 300.000 ton per jaar wereldwijde gelatine geproduceerd.
Gelatine wordt in veel soorten snoep, drop en pepermunt gebruikt als bindmiddel maar tegenwoordig ook soms in bepaalde vleeswaren,smeerkaas, vla of pudding gebruikt.

Verder wordt gelatine gebruikt om capsules voor medicijnen en vitaminepreparaten te maken.

Wat is gelatine?
Gelatine is een eiwit verkregen door gedeeltelijke hydrolyse (afbraak) van collageen, een eiwit gewonnen uit slachtafval, zoals huiden, botten, kraakbeen, pezen .
Gelatine kan uit alle dierlijke producten gewonnen worden, maar in de praktijk wordt het vooral uit koeien en varkens verkregen. Deze dieren zijn niet halal geslacht vaak.
Een veelvoorkomende vraag in het dagelijkse leven van moslims is de discussie of gelatine halal is.
Er is veel verschil van mening en we zullen proberen binnenkort de
meningen op een rijtje te zetten en hoe geleerden hier tegenover staan.

 ONDER CONSTRUCTIE

Gelatine in snoep weet wat je eet!

onder constructie

Gelatine in snoep

Gelatine in snoep
Gelatine in snoep

Gelatine in snoep

Gelatine in snoep

 

Gelatine in snoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *