Gespecialiseerd brood helemaal 100% halal | turkse broden

Gespecialiseerd turkse broden helemaal 100% halal

Unieke turkse broden op de markt brengen was zijn droomwens. Enver Sahinturk (33) wilde heel graag naast zijn fulltime baan als master databeheerder bij een Nederlandse bakkerij een HBO studie commerciële economie gaan doen en daarbij onderzoek doen naar de behoefte van specialistisch brood zoals turks en marokkaans pides in Nederland.
Zijn wens kwam uit en startte zijn opleiding. Hij ging een onderzoek starten naar de behoefte van turkse pide en kwam in contact met ons Voorlichtingsbureau Halalvoeding . Enver wilde meer weten over de halalwaardigheid van de turkse broden en wat er op de markt al was.
De informatie heeft hij verwerkt in zijn afstudeerscriptie en is bedrijfstrainingen gaan volgen. Hij heeft hierdoor problemen als uitdagingen gaan zien en daagde zichzelf uit om een eigen bedrijf te starten, “De Halalbakker”.

Als vader van gezin van 3 kinderen zet hij zich 100% in voor zijn fulltime baan en daarnaast zijn nieuwe bedrijf die deze droom wil waar maken. Het liefste wil hij dat binnen zijn eigen bakkerij waar hij fulltime werkt de turkse pide in het assortiment wordt opgenomen.

Enver is enorm gemotiveerd. Niet alleen omdat brood zijn passie is maar omdat hij graag ook anderen wil inspireren en te laten geloven dat wanneer je maar hard werkt en risico’s durft te nemen je dromen echt kunnen uitkomen.

  Foto: Enver Sahinturk

 Foto: Enver Sahinturk

             “Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan motiveren om wat van hun carrière te maken”

Zijn brood wordt inmiddels al verkocht aan kleine bakkerijen en is volgens hem onderscheidend van andere turkse broden die overwegend uit Duitsland komen. We ontdekten vaak dat er stoffen in Turks brood zitten waardoor de halalwaardigheid er niet was. Zo werd er soms ethylalcohol aan toegevoegd wat niet halal is.
De Halalbakker wil de Nederlanders echt garanderen dat zijn brood alcoholvrij en geen
dierlijke E- nummers bevat.

turkse broden

turksl brood met alcohol

Hier ligt zeker de toekomst in een tijd waar veel producten tegenwoordig niet duidelijk zijn qua halalwaardigheid. Meer informatie over de Halalbakker zie www.halalbakker.nl of mail even naar info@ikeethalal.nl

 

turkse broden

 

turkse broden