Project “Goed voor weinig receptenboek” overhandigd aan de voedselbank Ede

Saoedie Arabie: varkensvlees in pasta’s gevonden
09/01/2015
Het geheim achter de friet van Mc Donald’s Donald onthuld
22/01/2015
Show all

Project “Goed voor weinig receptenboek” overhandigd aan de voedselbank Ede

“Goed voor weinig receptenboek” overhandigd aan de voedselbank Ede

We staan in het kookboek waarvan 200 exemplaren op 18 december overhandigd werden door wethouder Gerrie Ligtelijn-Bruins aan het bestuur van de Voedselbank!

De Voedselbank gaf de receptenboekjes vrijdag 18 december mee met de voedselpakketten die voor de kerstvakantie uitgedeeld werden.Edenaren die gebruik maken van de Voedselbank konden hier ideeën uit halen voor bijvoorbeeld de feestdagen.

Op 1 oktober organiseerde de gemeente Ede met behulp van verschillende organisaties en vrijwilligers de ‘Goed voor weinig markt’ in het kader van “Ede, hoofdstad van de smaak “. Verschillende (amateur)koks presenteerden gezonde gerechten die voor een klein bedrag bereid kunnen worden. Rond de markt zijn er ook kookworkshops geweest in verschillende buurthuizen in Ede. De markt en de kookworkshops werden druk bezocht en werden daarmee een groot succes.

Dietist Mariam gaf gezonde kookworkshops en presentaties over hoe gezond en goedkoop marokkaans te koken. De recepten van haar staan vrijwillig in het boekje zodat mensen die bij de voedselbank komen ook eens gezond en gevarieerde marokkaanse gerechten kunnen uitproberen.

Na de markt “Koken voor weinig” werd het receptenboek “Goed voor weinig” samengesteld, met recepten om voor een paar euro een gezonde en creatieve maaltijd te maken. Van dit boek werd onlangs door wethouder Gerrie Ligtelijn-Bruins (minimabeleid en gezondheidszorg) een aantal overhandigd aan de Voedselbank Ede.
Zij voelt zich erg betrokken bij dit onderwerp: “Eten heeft invloed op je gezondheid en op hoe je je voelt. Ben je fit, dan heb je zin om iets te doen. Of dit nu werk, opleiding of hobby is. Daarbij voorkomt goed en gezond eten gezondheidsklachten op lange termijn. Maar soms ontbreekt het aan de creativiteit en (financiële) middelen om van het (avond)eten iets lekkers en gezonds te maken. Daarom willen we als gemeente inwoners helpen en inspireren om lekker en verantwoord eten op tafel te zetten zonder dat zij de hoofdprijs moeten betalen.” De Voedselbank waardeert dit gebaar enorm en reikt de receptenboeken met plezier aan alle cliënten uit.

ede1

lekker couscous proeven op straat

Zowel de mensen met een brede beurs als mensen met een smalle beurs hebben gevraagd naar een bundeling van de recepten. Deze worden nu gepubliceerd in het ‘Goed voor weinig – receptenboek’. Hierin staan de recepten, de ingrediënten, de bereidingswijze en de kostprijs van het menu overzichtelijk in het boekje vermeld.

foto´s `Goed voor weinig markt`
ede2 ede5

Mariam Aaras, dietist Voorlichtingsbureau Halalvoeding

WILT U OOK EEN MAROKKAANSE KOOKWORKSHOP “Goed voor weinig” VOLGEN?
Meld u zich aan via info@ikeethalal.nl
Wij bieden locaties aan in Apeldoorn of bij u in de buurt.

HALALSPONSORS voor de kookworkshops zijn van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.