Project “Waarborgen onbedwelmde slacht”
08/04/2016
Codex guidelines for HALAL: The letter of World Muslim consumers organization (WMCO)
08/04/2016
Show all

Halal: booming business

Halal: booming business

BREDA – Een nieuw rapport van Euromonitor voorspelt dat in 2030 moslims goed zijn voor meer dan een kwart van de wereldbevolking. Met name China wil een belangrijke rol spelen in het voeden van hen, maar ook voor Nederland liggen er kansen. Onderzoek van de Kamer van Koophandel in Dubai wees al uit dat de markt in 2018 goed zal zijn voor $ 1.6 biljoen aan omzet.

Halal keurmerken staan op vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten. Diverse organisaties houden zich bezig met het keuren van halal vlees en vleesproducten. Halal vlees en halal vleesproducten zijn te herkennen aan verschillende keurmerken.

China zou niet bekend moeten staan als ‘Halal-land’. Slechts 2% van de bevolking is moslim.

China is echter druk met het opzetten van allerlei handelsverdragen en regionale samenwerkingen.

Daarnaast is China erg druk met het opzetten van beursen en congressen, zoals de  Sino-Malaysian Halal Food and Muslim Supplies Certification and Industry Cooperation Seminar dat wordt gehouden in Juli.

Bovendien wordt de infrastructuur aangepast op Halal-trade, zoals de halal food and Muslim Supplies Manufacturing Wuzhong Halal Industrial Park waar liefst 218 bedrijven bij zijn aangesloten.

Bron:Foodpro 8 april 2016

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.