De invloed van stress tijdens vervoer op vleeskwaliteit
04/04/2012
The future of ritual slaughter in the USA
04/04/2012
Show all

Halal mozzarella uit Italië

Halal mozzarella uit Italië

Een Italiaans bedrijf, uit de omgeving van Napels, is erin geslaagd om de eerste officiële halal mozzarella te produceren.

De voorzitter van de groep van Imams in Napels, Abdallah Massimo Cozzolino, heeft bekend gemaakt dat deze Italiaanse mozzarella kaas de naam Halal Mozzarella mag dragen.

Door dit keurmerk is het voor moslims duidelijk dat zij deze halal mozzarella, uit het oogpunt van hun geloofsovertuiging, gerust mogen eten.

Het speciale aan deze halal mozzarella is het feit dat de machines, waarin de kaas wordt gemaakt, niet met alcohol worden gereinigd én dat de kaas wordt gemaakt van de melk van waterbuffels.

Op de verpakking van de halal mozzarella zal zowel de datum worden weergegeven waarop de kaas is geproduceerd als de datum tot wanneer de kaas geschikt is voor consumptie.

De handel in traditionele mozzarella levert in totaal ongeveer 300 miljoen euro per jaar op. Ruim 16% van de totale productie wordt vanuit Italië geëxporteerd naar andere landen in Europa. De verwachting is dat de nieuwe halal mozzarella ook een groot verkoopsucces zal gaan worden, zowel in als buiten Italië.
http://nieuwsuit.com/2011/halal-mozzarella-uit-italie/

Halal mozzarella ALTIJD LEKKER 

 

weet wat je eet Halal mozzarella

Halal mozzarella

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.