De invloed van stress tijdens vervoer op vleeskwaliteit
The future of ritual slaughter in the USA
Show all

Halal mozzarella uit Italië

Halal mozzarella uit Italië

Een Italiaans bedrijf, uit de omgeving van Napels, is erin geslaagd om de eerste officiële halal mozzarella te produceren.

De voorzitter van de groep van Imams in Napels, Abdallah Massimo Cozzolino, heeft bekend gemaakt dat deze Italiaanse mozzarella kaas de naam Halal Mozzarella mag dragen.

Door dit keurmerk is het voor moslims duidelijk dat zij deze halal mozzarella, uit het oogpunt van hun geloofsovertuiging, gerust mogen eten.

Het speciale aan deze halal mozzarella is het feit dat de machines, waarin de kaas wordt gemaakt, niet met alcohol worden gereinigd én dat de kaas wordt gemaakt van de melk van waterbuffels.

Op de verpakking van de halal mozzarella zal zowel de datum worden weergegeven waarop de kaas is geproduceerd als de datum tot wanneer de kaas geschikt is voor consumptie.

De handel in traditionele mozzarella levert in totaal ongeveer 300 miljoen euro per jaar op. Ruim 16% van de totale productie wordt vanuit Italië geëxporteerd naar andere landen in Europa. De verwachting is dat de nieuwe halal mozzarella ook een groot verkoopsucces zal gaan worden, zowel in als buiten Italië.
http://nieuwsuit.com/2011/halal-mozzarella-uit-italie/

Halal mozzarella ALTIJD LEKKER 

 

weet wat je eet Halal mozzarella

Halal mozzarella

Comments are closed.