Halalslachthuis Slingerland gesloten

Jan van Ee BV slacht niet meer halal?
28/06/2013
Halal & Tayyieb
06/07/2013
Show all

Halalslachthuis Slingerland gesloten

slingerland 1

Slachthuis Slingerland gesloten

Halalslachthuis Slingerland gesloten

“Duurzaamheid en lokale boeren worden niet gestimuleerd door de overheid” 

“Slachthuis Slingerland is 1 van de eerste slachthuizen die gesloten is doordat VWA niet het bedrijfsleven van slachthuizen serieus neemt noch de dieren.” aldus een paar slachthuizen die we hebben gevraagd.
Steeds meer slachthuizen die eerlijk willen verdienen en kleinschalig willen zijn in belang van dierenwelzijn en duurzaamheid worden letterlijk financieel genekt door regelgeving waarbij verantwoordelijkheid niet genomen wordt door VWA zoals een aantal kleine slachthuizen steeds meer aangeven.

De vraag is waar liggen de grenzen en zijn die kosten werkelijk nodig?
Door de wetgeving worden controleurs in dienst genomen die vaak onvoldoende ervaring hebben en zelfs tekort van zijn.
Het controleren gaat op een zeer onaangename manier en lijkt soms meer betuttelen en maken de sfeer niet zoals het moet zijn. Ze nemen geen verantwoordelijkheid maar klagen daar waar kan. Een waardering of bevestiging dat het bedrijf goedgekeurd is, wordt niet op papier bevestigd.
Zo zijn er die onder andere het offerfeest zelfs niet meer willen organiseren doordat de motivatie hierdoor weg is.

Hoe kunnen controleurs van VWA beter hun werk doen en met welk doel is nu de vraag waarbij zij die verantwoordelijkheid ook gaan dragen als controleur in plaats van de boel te betuttelen. Waar ligt de grens in taakverdeling?

Hoe kunnen de onnodige kosten verminderd worden?

We willen graag een kijkje nemen in de keuken van een controleur van VWA en kijken tegen welke regels de kleine slachthuizen tegen aanlopen en of de klachten terecht zijn.
Daarnaast hopen wij dat de werkgelegenheid blijft in het bedrijfsleven en zijn dus zeer verrast dat er nu steeds meer kleine bedrijven failliet gaan of er mee moeten stoppen omdat het niet meer haalbaar is om ambachtelijk te werk te gaan in Nederland.

Slingerland zelf is ruim 20 jaar bekend als ambachtelijk halalslager en nooit besmetting van salmonella gehad. Zij zetten zich 100% in om de zorg rondom dierenwelzijn, gezondheid en betrouwbaarheid hoog te houden.
Helaas zijn zij bezweken aan financiele kosten door extra maatregelen van de overheid.

hier was ooit halal Halalslachthuis Slingerland

 

Halalslachthuis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.