Halalvlees groothandel Interhalalmeat opent zijn deuren nu ook voor consumenten

Wel of geen boycotactie tijdens offerfeest?
Reviews op Facebook
Show all

Halalvlees groothandel Interhalalmeat opent zijn deuren nu ook voor consumenten

Halal vleesgroothandel Interhalalmeat opent zijn deuren nu ook voor consumenten Daar waar slachthuizen en slagers stoppen met de verkoop van vlees afkomstig van onverdoofde slacht vanwege de hoge kosten per 1 januari 2018 zijn er gelukkig ook nog bedrijven die zich willen in blijven zetten. Zo is Interhalalmeat, een bekende groothandel die halalvlees levert aan islamitische slagerijen gestart met het zich in te zetten voor consumenten. De groothandel zal aanstaande donderdag 20 september zijn deuren voor het eerst nu ook openen om consumenten rechtstreeks tegemoet te komen met halalvlees. De vraag naar eerlijk halalvlees is enorm en consumenten vertrouwen veelal slagerijen niet meer omdat bij veel slachterijen het vlees afkomstig te zijn van slachthuizen waar verdoofd blijkt te worden en verkocht als halal. Interhalal meat zal het vlees rechtstreeks gaan leveren aan consumenten waarbij niet verdoofd is tijdens de slacht. Hij koopt zijn eigen vlees heel bewust in die hij verkoopt in zijn groothandel. Zo verkoopt hij principieel alleen vlees wat afkomstig is van dieren die goed geleefd hebben en waarbij bij de slacht gegarandeerd niet verdoofd is. De dieren komen uit een gesloten keten. Dat betekent dat de levensloop van de dieren vanaf geboorte tot aan de consument is gevolgd. Vlees van fokkerijen waar massaproductie is, accepteert hij niet. Kalfsvlees koopt hij bijvoorbeeld in België en Frankrijk waarvan de kalveren voldoende melk bij hun moeder hebben gedronken en niet direct zijn weggenomen na de geboorte. De lammeren koopt hij bijvoorbeeld van de beste kwaliteit boerderijen uit Engeland. Hele mooie Beltex lammeren die vrij geleefd hebben. Hij geeft aan dat zijn kwaliteit vlees vergelijkbaar is met een beter leven keurmerk en hierdoor ook duurder is dan andere groothandels. Daarnaast is de prijs van onverdoofde slacht in bepaalde slachterijen in Nederland duurder geworden. Kip is ook waar de groothandel werk van heeft gemaakt. Op dit moment zijn er nauwelijks groothandels die kippen leveren die zonder verdoving en handmatig geslacht zijn. Binnenkort worden deze geleverd. Men is wel verplicht om een afname van 10 hele kippen per keer te nemen. De groothandel heeft op dit moment nog niet de mogelijkheden om het vlees in kleine stukken te leveren zoals bijvoorbeeld in kippenbouten of koteletjes. Lammeren en kalveren kunnen in halve delen verkocht worden. De deuren zijn geopend vanaf 7 uur in de ochtend op 3 dagen in de week. De openingstijden zijn: Donderdag: 7:00 uur tot 18:00uur Vrijdag: 7:00uur tot 12:00uur en van 15:00uur tot 18:00uur Zaterdag: 7:00uur tot 17:00uur De groothandel is gevestigd in Vorstenbosch wat in de omgeving van Eindhoven, Oss, Helmond en Den Bosch ligt. Adres: Groothandel Interhalalmeat BV Vlagheideweg 2A 5476 VK Vorstenbosch Heeft u nog vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl

Halalvlees groothandel Interhalalmeat opent zijn deuren nu ook voor consumenten

Daar waar slachthuizen en slagers stoppen met de verkoop van vlees afkomstig van onverdoofde slacht vanwege de hoge kosten per 1 januari 2018 zijn er gelukkig ook nog bedrijven die zich willen in blijven zetten.
Zo is Interhalalmeat, een bekende groothandel die halalvlees levert aan islamitische slagerijen, gestart met het zich in te zetten voor consumenten.
De groothandel zal aanstaande donderdag 20 september zijn deuren voor het eerst nu ook openen om consumenten rechtstreeks tegemoet te komen met halalvlees.

De vraag naar eerlijk halalvlees is enorm en consumenten vertrouwen veelal slagerijen niet meer omdat bij veel slachterijen het vlees afkomstig te zijn van slachthuizen waar verdoofd blijkt te worden en verkocht als halal.
Interhalal meat zal het vlees rechtstreeks gaan leveren aan consumenten waarbij niet verdoofd is tijdens de slacht.
Hij koopt zijn eigen vlees heel bewust in die hij verkoopt in zijn groothandel. Zo verkoopt hij principieel alleen vlees wat afkomstig is van dieren die goed geleefd hebben en waarbij bij de slacht gegarandeerd niet verdoofd is.
De dieren komen uit een gesloten keten. Dat betekent dat de levensloop van de dieren vanaf geboorte tot aan de consument is gevolgd. Vlees van fokkerijen waar massaproductie is, accepteert hij niet.

Kalfsvlees koopt hij bijvoorbeeld in België en Frankrijk waarvan de kalveren voldoende melk bij hun moeder hebben gedronken en niet direct zijn weggenomen na de geboorte.
Hele mooie Beltex lammeren die vrij geleefd hebben. koopt hij bijvoorbeeld van de beste kwaliteit boerderijen uit Engeland. Hij geeft aan dat zijn kwaliteit vlees vergelijkbaar is met een beter leven keurmerk en hierdoor ook duurder is dan andere groothandels. Daarnaast is de prijs van onverdoofde slacht in bepaalde slachterijen in Nederland duurder geworden.

Kip is ook waar de groothandel werk van heeft gemaakt. Op dit moment zijn er nauwelijks groothandels die kippen leveren die zonder verdoving en handmatig geslacht zijn.
Binnenkort worden deze geleverd. Men is wel verplicht om een afname van 10 hele kippen per keer te nemen.
De groothandel heeft op dit moment nog niet de mogelijkheden om het vlees in kleine stukken te leveren zoals bijvoorbeeld in kippenbouten of koteletjes. Lammeren en kalveren kunnen in halve delen verkocht worden.

De deuren zijn geopend vanaf 7 uur in de ochtend op 3 dagen in de week.
De openingstijden zijn:
Donderdag:  7:00 uur tot 18:00uur
Vrijdag:         7:00uur tot 12:00uur en van 15:00uur tot 18:00uur
Zaterdag:      7:00uur tot 17:00uur

De groothandel is gevestigd in Vorstenbosch wat in de omgeving van Eindhoven, Oss,  Helmond  en Den Bosch ligt.

Adres:
Groothandel Interhalalmeat BV
Vlagheideweg 2A
5476 VK Vorstenbosch

Heeft u nog vragen? Mail gerust naar info@ikeethalal.nl

 

 

 

 

 

 

halalvlees

 

halalvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *