Britse industrie tekent voor betere voeding
Show all

Hollandse vezelrijke pannenkoek

Hollandse halal pannenkoek

 

 

Gezonde voedingsmiddelen bestaan eigenlijk niet omdat gezonde voeding afhankelijk is van je totale voedingspatroon. Maar goed, een poging tot een minder ongezonde pannenkoek:

 

 

 

Vezelrijke pannenkoek

Ingrediënten
200 g volkorenmeel
100 g havermoutvlokken
3 eieren of 2 theelepels bakpoeder
6 dl halfvolle melk of half melk/half karnemelk
3 eetlepels gemengde gehakte noten
5 g zout
Dieetmargarine of olie (bv. arachide olie of zonnebloemolie)


Bereidingswijze

Maak de havermoutvlokken en de noten fijn in een blender.
Doe dat mengsel, samen met het volkorenmeel, het zout en bakpoeder in een kom en maak een kuiltje.
Voeg de eieren en een deel van de melk/karnemelk eraan toe.
Meng het beslag van binnenuit tot een vloeibaar geheel terwijl je ondertussen de rest van de melk/karnemelk toevoegt.
Laat boter of olie heet worden in de koekenpan. Doe een paar lepels beslag in de pan en laat over het hele oppervlak uitlopen.
Bij een dunne laag mag de pan wat heter verwarmd worden dan bij een dikke laag. Draai de pannenkoek zodra hij helemaal gestold is en bak ook de andere kant lichtbruin.
Eet smakelijk, met een al dan niet hartige toevoeging, zoals magere kaas of fruit.

Hollandse  halal pannenkoek

 

pannenkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *