Halal te vaak gehoord?
21/01/2014
Diplomatic Council certificeert Mekkafood
28/01/2014
Show all

Japanse walvisvaarder is halal

Japanse walvis vaarder is halal

 Woensdag, 22 januari 2014
walvis

Japanse slachters ontleden een walvis op de Nisshin Maru  EPA

De Nisshin Maru, het moederschip van de omstreden vloot van Japanse walvisvaarders in de Zuidelijke Oceaan, blijkt een gecertificeerd halal-slachthuis te zijn. Het schip kreeg het certificaat vorig jaar, terwijl het in de haven van Hiroshima lag. Dat meldt persbureau AFP.

De eigenaar van de Nisshin Maru zegt dat speciale inspecteurs het slachtproces hebben bekeken. Tijdens de inspectie bleek het schip aan alle voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor een halal-certificaat.

Het certificaat toont aan dat de walvissen volgens de islamitische voorschriften zijn geslacht en dat moslims ze mogen eten.

Alcoholvrije zeep
Het schip ontving het predicaat halal in november 2013, ruim voor het uitvoer voor de jaarlijkse jacht op kleine vinvissen in de wateren rond Antarctica. De inspecteurs gaven nog wel het advies om een andere desinfecterende zeep te gebruiken. Zo kan worden voorkomen dat het vlees van de walvissen via de slachters in aanraking komt met de alcohol die in de zeep zit.

De eigenaren zijn blij met het certificaat.
Volgen hen is het vlees een bijproduct van het jaarlijkse onderzoek naar de walvissen en kan het een welkome aanvulling vormen op het dieet van Japanse moslims.
In Japan wonen ongeveer 100.000 moslims: minder dan 0,08 procent van de bevolking.

Bron: nos.nl

walvisvaarder is halal

walvis

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.