Wat is halalvoeding?
Voeding bij ADHD
Show all

Lamsvlees kan stresshormonen helpen bestrijden

Lamsvlees kan stresshormonen helpen bestrijden

Dit blijkt uit een wetenschappelijk artikel. Voorwaarde is wel dat de lammeren grazend in een weide zijn groot geworden.
Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt en gestressed. Er moet hier wel een duidelijk onderscheid in  worden gemaakt met een depresssie.

Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn.
Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds geen kant en klaar antwoord op.

Wel blijkt voeding invloed te hebben op humeur. Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die positief inwerken op het humeur.

Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden.
Een standaardwerk waarin in dat verband is beschreven is ” The Happiness Diet:
A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body” van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham.

Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Wetenschap: Lamsvlees kan de stresshormonen helpen bestrijden

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat lamsvlees een vetzuur bevat dat CLA.

CLA is de afkorting van Conjugated Linoleic Acid, een geconjugeerd omega-6-vetzuur ofwel tweevoudige onverzadigd omega-6-vetzuur.

Het is een essentieel vetzuur wat betekent dat het lichaam dit vetzuur niet zelf kan produceren maar alleen via voedsel te verkrijgen is en noodzakelijk is om het lichaam optimaal te functioneren.

Grasgevoerde lammeren bevatten meer CLA dan grasgevoerde lammeren.

CLA schijnt de hersencellen te beschermt tegen onze stresshormonen, waardoor we minder onder stress te lijden hebben en ons dus beter voelen.
Bovendien biedt het lamsvlees bescherming tegen de gevaarlijke buikvetten die onstekingen kunnen veroorzaken. Het zorgt ervoor dat de vet opslag mindert en spiermaag toeneemt. Dit in combinatie met voldoende bewegen.

Lamsvlees IJzerrijk

Lamsvlees bevat veel ijzer. Voorwaarde is wel dat de lammeren grazend in een weide zijn groot geworden om zo optimaal mogelijk ijzer en CLA te bevatten.

Wanneer dat het geval is, bevatten ze namelijk een gezonde dosis ijzer dat makkelijk door het lichaam wordt opgenomen in tegenstelling tot ijzer in granen.
IJzer is zeer belangrijk voor een stabiel humeur, de hoogste concentraties aan ijzer worden gevonden in die delen van de hersenen die gelinkt zijn aan stemming en geheugen.

Ook bevat het B vitamines waaronder B6 en B12 die stress tegen gaan.

Lamsvlees rijk aan carnitine

Lamsvlees is ook rijk aan carnitine wat zeer veel gezondheidsvoordelen heeft. L-Carnitine is ook bekend in sport eiwitrijke poeders.
Uit onderzoek blijkt dat carnitine effectief is bij ADHD en klachten kan minderen.
zie meer info over ADHD op http://ikeethalal.nl/voeding-bij-adhd/

 

 

Gezond Lamsvlees   stresshormonen

Bronnen:

Wikipedia

Linolzuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *