Turkije:International Halal Accreditation Forum 2013
Easy Jet: Eerste klas zakenreizigers waarderen onze service zelfs zonder wijn
Show all

Marjane gestopt met alcoholverkoop

 

 

Marjane Holding had in augustus 2012 besloten geen alcohol meer te verkopen.
Deze beslissing, zeer besproken tijdens Ramadan, betreft tien van de dertig supermarkten van de groep, die hun alcoholschappen niet zouden heropenen na het einde van de Ramadan, het ontvastingsfeest. Nu na een jaar zijn ze definitief over de brug gekomen om daadwerkelijk de verkoop te stoppen.

Marjane, eigendom van de SNI, wil concurreren met andere supermarkten die geen alcohol verkopen, zoals Aswak Assalam, eigendom van miljardair Miloud Chaabi.

Mohamed Amrani, CEO van Marjane, vertelde aan Akhbar Al Yaoum dat zijn groep geen alcohol meer wil verkopen om zich te focussen op gezinnen die hun boodschappen in grote supermarkten doen waar geen alcohol is.

Het besluit werd  dus zuiver commercieel volgens Mohamed Amrani, en betreft de winkels in Taza, Al Hoceima, Marrakech Massira, Khouribga en in de Morocco Mall van Casablanca.
In Marokko werd deze plotse verandering van Marjane, aangezien als een poging van de koninklijke holdong om zich aan te passen aan de nieuwepolitieke situatie in Marokko, geleid door de PJD, die tegen de verkoop van alcohol in Marokko is.

Marjane_hypermarket

Marjane

Indien Marjane volledig stopt met alcoholverkoop, zou de groep het verlies compenseren door meer diversificatie in haar producten, namelijk in huishoudtoestellen, aldus bladna.nl

Deze week is duidelijk dat Marjane defintief nu is gestopt in alle fillialen met verkoop van alcohol volgens World Morroco news.
De reden ervan is nog niet duidelijk gezegd door Marjane.
Marjane heeft wel voorheen felle kritiek gehad en demonstraties tegen de verkoop van alcohol in gebieden waar de ciminaliteit hoog was. Met name in Temara waren 17 mensen tijdens een demonstratie gearresteerd.

Mariam Aaras

Bronnen:
Moroccoworldnews.com
Bladna.nl

Marjane

Marjane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *