Depressieve mensen vaak te laag foliumzuur en vitamine B12 gehalte
29/03/2012
Over Culinair Halalcuisine
29/03/2012
Show all

Marokkaanse thee gezond?

Marokkaanse thee gezond?

Chinese thee is erg gezond. Wat heeft dat met marokkaanse thee te maken zou je denken..

In de marokkaanse theepot wordt 1 eetlepel korreltjes gestopt wat bekend staat als de chinese groene thee.
Daarnaast wordt er een bosje muntbladeren toegevoegd en tussen de 4 en 7 eetlepels suiker toegevoegd en snel even opgekookt.

 Groene thee bevat vitamine C en is bevorderlijk voor de spijsvertering. 

Groene thee vermindert slecht cholesterol en helpt je afvallen doordat de verbranding versnelt zonder je hartslag te verhogen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze thee echt helpt met afvallen doordat het je stofwisseling versnelt. Wanneer je stofwisseling versnelt verbruikt je lichaam meer energie waardoor je sneller zult afvallen.

Groene thee tegen kanker en stress 
Het is wetenschappelijk aangetoond dat groene thee kanker voorkomt.

Groene thee helpt daarnaast stresshormonen te verlagen door L-theanine.
Dit hormoon bevordert de nachtrust bevordert waardoor je overdag minder vermoeid bent.

Groene thee bevat ook theine, hetzelfde als cafeine.
Dit heeft een licht stimulerend effect op ons centrale zenuwstelsel. Een kop groene thee bevat gemiddeld 30 milligram theine (een kop koffie bevat gemiddeld 75 milligram cafeine)

Groene thee gunstig effect op het zenuwstelsel
Groene thee heeft een positief effect op het zenuwstelsel en daarbij ideaal wanneer men lijdt aan ziekten zoals Alzheimer, Multiple Sclerosis en Parkinson.

Mintbladeren in marokkaanse thee supergezond!


De mintbladeren hebben ook een nuttige werking op het lichaam.
Mint bevordert de spijsvertering.

Menthol, een vluchtige stof die voorkomt in de essentiële olie van munt, heeft een directe krampstillend effect op de gladde spieren van het spijsverteringskanaal.

Mintthee tegen gasvorming en buikkrampen
Het vermindert buikkrampen, brandend maagzuur en kan een gunstige werking hebben bij klachten van het prikkelbare darm syndroom( opgeblazen gevoel en onregelmatige stoelgang).
Het helpt ook de spieren rond de darmen te ontspannen waardoor minder gasvorming ontstaat en een betere algehele spijsvertering.

Mintthee als een immuunsysteem booster
Mint thee fungeert ook als een immuunsysteem booster, omdat het rijk is aan voedingsstoffen zoals fosfor, calcium, vitamine C, D, E en kleine hoeveelheid vitamine B-complex.

Het helpt ook bij het voorkomen van ontstekingsreacties.

Daarnaast vermindert het de groei van schimmels en bacteriën in het lichaam. Suiker daarentegen staat bekend om het stimuleren van schimmelgroei.

Voordelen vooral voor vrouwen
Het helpt bij het verminderen van misselijkheid en ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap.
Tijdens de menstruatie kan het krampen verminderen doordat het de spieren ontspant.

Voorzorgsmaatregelen: Moeders die borstvoeding wordt niet aangeraden er veel van te drinken omdat er wordt gezegd dat het de melkstroom kan verminderen!
Shiba thee daarentegen niet voorzover ons bekend is.

 

Val je af van marokkaanse thee?

Van thee zelf alleen kan je niet echt afvallen.
Of je lichaam vet verbrandt hangt vaak af van wat je op een gehele dag eet aan calorien en of dat meer is dan je lichaam nodig heeft.

Eet je meer dan je lichaam nodig heeft aan calorien dan wordt het opgeslagen in de vorm van vet.
Dus de vele suikers in de thee naast de andere calorierijke producten de rest van de dagkan je caloriegehalte aardig oplopen.

Dus op zich de thee zelf stimuleert de spijsvertering en vetverbranding maar om af te vallen is toch wat meer nodig dan alleen thee.

 

Mariam Aaras

 

marokkaanse thee

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.