Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit (ONSSA) haalt rundvlees uit de schappen

Voeding bij ADHD
Antibiotica bij baby kan leiden tot obesitas
Show all

Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit (ONSSA) haalt rundvlees uit de schappen

Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit (ONSSA) haalt rundvlees uit de schappen

Na  17 van de 27 EU-landen is ook in Marokko paardenvlees in halalproducten gevonden aldus diverse media. Inmiddels hebben 17 landen verdachte gevallen aan Brussel gemeld. Bij zes meldingen uit Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk gaat het om verdenking van fraude.
De verkeerd geëtiketteerde producten zijn pastagerechten, stoofschotels, hamburgers en bevroren vlees. In al die producten zou paardenvlees zijn verwerkt in plaats van rundvlees.
De maaltijden gingen naar Duitsland, Ierland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Griekenland, Portugal, Zweden maar nu ook Marokko.

rundvlees niet halal

 

Volgens de nieuwssite Hespress wordt gemeld dat de Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit (ONSSA) heeft besloten om een aantal producten van het merk Findus uit de schappen te halen.
Findus verkoopt halalproducten in de grote supermarkten Marjane, Acima en Carrefour.

Andere media melden dat uit onderzoek blijkt dat er daadwerkelijk paardenvlees in de producten in Marokkaanse schappen gevonden is maar het betrouwbare Hespress meldt dat de autoriteiten maaltijden hebben meegenomen om deze te controleren.
Uit voorzorg is er 1,6 ton aan bevroren maaltijden in beslag genomen door ONSSA. Volgens het bedrijf Findus zijn de zorgen van Marokko ongegrond omdat halalvoedsel van het bedrijf op een andere manier en plek worden gemaakt.

Een vertegenwoordiger meldt dan ook dat het voedsel ‘voldoet aan de kwaliteiten die aan halal worden gesteld’.
Resultaten van ONSSA worden spoedig verwacht.

rundvlees

 

Findus halal?
Vorig jaar mei meldde de organisatie Al Kanz dat Findus deel uitmaakt van een Brits investeringsfonds die een een assortiment halal laat certificeren door de moskee SFCVH van Parijs.
Over deze certificeringsinstelling zijn diverse klachten geweest en zijn  Zakia halal, Herta en Quick gestopt met het laten certificeren door de moskee SFCVH van Parijs.
Volgens Al Kanz heeft Findus dus gekozen voor een certificeringsorganisatie  die halalproducten certificeert zonder toezicht, op het geheel van de sites van bediening onafhankelijk, systematische en permanente namens de SFCVH-moskee van Parijs die controllers, het aan haar industriële partners slechts beoordelen wat halal of niet verlaten is niet betaalt.

 

 

 

rundvlees niet halal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *