E920 L-Cysteïne uit mensenhaar?
Halal etiket geen nationale wetgeving etiketteren halal
Show all

Mc Donald’s visburgers haram?

In Engeland is de vraag gesteld aan Mc Donald of de visburger halal is en halal bereid wordt

Mc Donald's visburgers haram

visburger

Op de Mc Donald site van Engeland wordt de vraag gesteld of visburgers halal zijn

Vraag inbox:  Zijn vismaaltijden en de visburger halal?
Zoals we al weten is wordt er niet halal vlees geserveerd, maar kopen moslims regelmatig visburgers  en de Filet O Fish maaltijden.
Het krantenartikel in Engeland zegt dat zelfs de Filet O Fish niet halal.
Gelieve dit te bevestigen aangezien veel moslims gebruik maken van de Filet O Fish maaltijden en zouden zeer teleurgesteld zijn als de vis maaltijden werden gebakken met dezelfde olie als waarin andere vlees in gefrituurd word of om een ​​andere reden waarom de vis niet halal zou zijn.

Antwoord:
Dank u voor uw vraag. We hebben geen halal geaccrediteerd voedsel die wij serveren in onze Britse restaurants.
We koken al onze visproducten in een speciaal visvat.
Echter, filteren we de olie in al onze vaten om te zorgen dat het in goede conditie gehouden wordt en tijdens dit filtratie proces is er een mogelijkheid dat kleine sporen van olie gebruikt zijn om andere producten, zoals onze gecoate kip te koken en dus in contact kan komen met de  olie die gebruikt wordt om onze vis te bereiden.

Rund-en varkensvlees producten worden bereid op de grill in plaats van in de vaten zijn dus niet beïnvloed door dit proces.

zie engelse link: http://www.mcdonalds.co.uk/ukhome/whatmakesmcdonalds/questions/food/halal/is-your-filet-of-fish-halal.html

Question:
Are McDonald’s fries, apple pies, fish fingers and Filet O Fish halal?

Answer:
We do not serve halal accredited food in the UK.

Is your Filet of Fish Halal?
Someone posted on facebook that your food was not halal, as we already know that you do not serve halal meat, muslims can eat fish and we regularly buy the fillet fish meals. The article said that even the fillet fish is not halal. Please can you confirm as alot of muslims enjoy the fillet fish meals and would be extremely disappointed if your fish meals were fried using the same oil as your other meat or for any other reason you can say that the fish is not halal.

Answer:
Thank you for your question. We do not serve any halal accredited food in our UK restaurants.
We cook all of our fish products in a dedicated fish vat. However, we filter the oil in all our vats to ensure it is kept in good condition and during this filtration process there is a possibility that tiny traces of oil that has been used to cook other products such as our coated chicken may come into contact with the oil used to cook our fish. Beef and pork products are cooked on the grill rather than in the vats so are not affected by this process.

Ook op youtube werd dit in Engeland uitgezocht bij diverse franchise ondernemers van Mc Donald.

Via onze facebookpagina kreeg Voorlichtingsbureau Halalvoeding onderstaande melding:
“Ik heb in totaal in 7 restaurants gewerkt zowel in Nederland als in België.
Ik ben 4 haar manager geweest. Zelfs de vis is inderdaad niet halal. Waarom is de vis niet halal?
Als het restaurant sluit, dan wordt het vet gefilterd. Hetzelfde vet waarin kip wordt gebakken wordt vermengd met het vet van de vis. Degene die burgers maakt waar spek (varkensvlees) opgaat, bereidt ook de vis zonder handschoenen!!”
Nou als dit nog niet voldoende is, kan ik je nog meer leuke verhalen vertellen over sla.
Vaak wordt de salade aangeraden voor mensen die gezond willen eten bij Mc. De salade wordt in de fabriek met een chemisch spul bespoten om het lekker te laten smaken.
Als je ooit salade hebt gegeten bij Mc, dan zul je merken dat de salade totaal een andere smaak heeft dan de gewone salade die je bij de groenteboer koopt”.Op de nederlandse website van Mc Donald staat niets vermeld over filteren alleen de wijze waarop gefrituurd wordt:
Wij M

Vraag “Wordt mijn Filet-O-Fish gebakken in een friteuse samen met vlees (of andere vis producten)? Oftewel, komt een vis product in aanraking (bijv. via olie) met vlees? En is dit bij elke McDonalds restaurant hetzelfde of verschilt dit per locatie?”

Antwoord van mc Donald:

Beste Hassan, de Filet-O-Fish bereiden we in 100% plantaardige olie, in onze friteuses.  Onze rundvleesproducten worden op de grill gebakken. De Filet-O-Fish komt dus niet met elkaar in aanraking bij de bereiding in onze keuken. Wist je trouwens dat we in ruim 140 restaurants een vegetarische Groenteburger in het assortiment hebben?*

We zullen dus in Nl dit ook verder moeten uitzoeken.

Bron*https://meerweten.mcdonalds.nl/964/wordt-mijn-filet-o-fish-gebakken-in-een-friteuse-samen-met-vlees-of-andere-vis-producten-oftewel-komt-een-vis-product-in-aanraking-bijv-via-olie-met-vlees-en-is-dit-bij-elke-mcdonalds-restaurant-hetzelfde-of-verschilt-dit-per-locatie

c Donald’s visburgers haram

visburger

Mc Donald’s visburger haram

lees ookKlik op Het geheim achter de frites van Mc Donald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *