Mekkafood wil spoeddebat over strengere controle op vlees

Halalpluimvee vleesverwerker Storteboom wil sluiten
16/04/2013
Halalkip schandaal DOUX
20/04/2013
Show all

Mekkafood wil spoeddebat over strengere controle op vlees

Mekkafood wil spoeddebat over strengere controle op vlees

 

Het in halal gespecialiseerde Mekkafood steunt het verzoek van een overkoepelend spoeddebat in Nederland en verlangt hetzelfde handelen van de Duitse politiek naar aanleiding van het actuele paardenvleesschandaal.
Mekkafood dringt aan op internationale standaarden voor de vleesproductie.

Het Europese parlement moet eigenlijk consequent handelen. Het is niet genoeg om voortdurend te reageren en terugroepacties in het leven te roepen. Het is essentieel zelf actie te ondernemen en problemen op te lossen. In een internationale levensmiddelen- en uniform grenzenloze Europese binnenmarkt halen nationale wetten weinig uit. We hebben eindelijk bindende kwaliteitsfundamenten nodig zoals strafverordeningen,’

stelt Mekkafood directeur Wout van Eeuwijk.
Mekkafood ontving nimmer leveringen van de momenteel verdachte firma Willy Selten en is daarmee niet bij de terugroepactie betrokken.

Mekkafood besmet met paardenvlees?

Onlangs werd in de duitse media beweerd dat Mekkafood paardenvlees bevat.
Volgens Mekkafood is uit laboratoriumtesten geen sporen van paardenvlees in gevonden.
Met omvangrijke laboratoriumtests kunnen we de berichtgeving van het Duitse TV-Boulevard magazine ´´Abenteuer Leben´´, wat uitgezonden werd weerleggen, aldus Mekkafood.

Door de duidelijk onjuist informatie in het item ontstond de indruk dat in Mekkafood producten zoals bijvoorbeeld de frikandellen paardenvlees verwerkt zou zijn. We willen graag duidelijk mededelen dat Mekkafood producten – ongeacht voor welke markt ze geproduceerd worden- geen bijmengingen van paardenvlees bevatten, maar uitsluitend rund- , lams- en kippenvlees.

In Nederland zijn bijmengingen van paardenvlees in frikandellen niet ongebruikelijk, echter in al onze productiefaciliteiten worden deze praktijken verworpen omdat we volgens Halal richtlijnen produceren.

Met deze rechtzetting is Mekkafood naar de pers gestapt zie link:

http://www.presseportal.de/pm/108174/2437969/gegendarstellung-irrefuehrender-tv-bericht-zu-mekkafood-produkten-auf-kabel-1-laborbericht-kein-pferdefleisch-in-saemtlichen-mekkafood-produkten?search=mekkafood

Toen het nieuws over het TV item Mekkafood bereikte is er de volgende dag meteen gereageerd.
Het item is in de Mediatheek van Kabel 1 dan ook niet meer toegankelijk. Mekkafood laat momenteel door haar advocaten mogelijke juridische stappen onderzoeken.

Bron: vleesmagazine en Mekkafood

 

 

Mekkafood

 

Mekkafood

 

Mekkafood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.