PRODUCING HALAL GELATINE IS NOT ROCKET SCIENCE
01/01/2015
Saoedie Arabie: varkensvlees in pasta’s gevonden
09/01/2015
Show all

MEMORIAM Prof. Dr.Mohammad Hawari

Dr. Mohammad Hawari is dinsdag 6 januari 2015 op 84 jarige leeftijd overleden in Aachen.

لأستاذ الدكتور محمد الهواري في ذمة الله
Moge Allah hem genadig zijn

Dr.Mohamed Hawari was een bekend persoon in de halalcertificeringsbureau in met name Duitsland en deed regelmatig uitspraken rondom halal. Hij had duidelijk zijn visie geuit naar de site Saphirnews omtrent verdoving vooraf de slacht toen bekend werd gemaakt dat er in Nederland een wetsvoorstel kwam om het onverdoofd slachten te verbieden.
Net als vele van moslims, keurde Mohammad Hawari verdoven voor de slacht af.

“Pas d’étourdissement préalable… sauf exception”
Geen verdoving vooraf de slacht

In zijn reactie op verbod op onverdoofd slachten in Nl benadrukte hij dat onverdoofd slachten minder pijnlijk is dan verdoving vooraf gebaseerd op een onderzoek van de katholieke universiteit Leuven 1994;
Hij gaf aan dat het verbod in Nederland op slachten zonder bedwelming een aanval is op het recht van moslims om dieren te slachten volgens hun ritus,  daarbij verwijzend naar een wetenschappelijke studie die experimenteel uitgevoerd is op de katholieke Universiteit van Leuven in 1994, waarin men kan concluderen dat ritueel slachten van joden en moslims minder pijnlijker voor het dier is dan met een voorafgaande bedwelming.” “Dit is een belangrijke studie, omdat het wordt uitgevoerd door een katholieke universiteit, benadrukte hij.

Hawari 2011

Prof. Dr. Mohammad Hawari

Naast halalcertificering stond Mohammed Hawari  bekend als een van de pioniers en armaturen op het gebied van computergestuurde islamitische gebedstijd berekening in de standaardisatie van procedures van berekening van de maanwaarneming
voor het detecteren van de islamitische feestdagen.
Gedurende vele jaren heeft hij met de ZMD en DIWAN met raad en daad bijgestaan  (Duits-islamitische wetenschappelijk comité voor de detectie van de nieuwe maan en bijdrage geleverd aan het verenigen van het gemeenschappelijke begin van de islamitische festivals van de moslims, vooral in Europa en Duitsland.

  • Professor of chemical pharmacy (University of Damascus)
  • Doctorate in pharmaceutical science (University of Brussels)
  • Diploma in industrial pharmaceutical chemistry (University of Brussels)
  • Diploma in industrial food chemistry (University of Brussels)
  • Biochemistry graduate (University of Paris)
  • Theological training by various Islamic scholars and institutions in Damascus
  • Founder and first chairman of the Islamic Centre Brussels
  • Founder and first president of UMSO (Union of Muslim student organizations in Europe)
  • Co-founder of the Islamic Centre of Aachen and 18 years Vice Chairman

 

 Foto: Saphirnews.com 2011

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.