Energiedrankjes meer bijwerkingen dan oppepper
03/10/2012
Ritueel slachten weer ter discussie
05/10/2012
Show all

Migrantenprotocol paramedici 2008

Migrantenprotocol paramedici 2008

In 2008 is ooit een Migrantenprotocol opgesteld.

Ruim de helft van de allochtone vrouwen in Nederland heeft overgewicht of obesitas. Zelden worden zij hiervoor behandeld door een diëtist. Dr. Dorine van Ravensberg, Patricia Ploeger en drs. Thea Barendse onderzochten bij Turkse en Marokkaanse vrouwen hoe zij denken over hun overgewicht, en of ze te bewegen zijn tot verandering van hun voedingspatroon.

Uit de bevindingen van de onderzoekers konden ze concluderen dat de
groep laagopgeleide allochtone vrouwen een langdurige
begeleiding nodig heeft in het aanvaarden van eigen verantwoordelijkheid voor de diverse aspecten van het eigen leven, zoals gezondheid en leefstijl.

Ook voorlichting aan de partners over gezonde voeding is nodig. Zij zijn vaak ook niet op de hoogte van de gezondheidsrisico’s door overgewicht.

De vrouwen gaven aan dat dergelijke voorlichtingsavonden het beste alleen voor
de mannen gegeven kunnen worden. Met vrouwen erbij
voelen beide groepen zich minder op hun gemak, is er minder aandacht voor de adviezen en lopen discussies stroever.

Diëtisten werd geadviseerd specifiek op deze doelgroep gerichte cursussen te volgen.
Helaas zijn deze cursussen er niet veel en zal Voorlichtingsbureau Halalvoeding samen met diëtisten die die kwaliteit kunnen leveren de focus hierop gaan leggen.

meer info over het migrantenprotocol is te vinden op:  http://www.nvdietist.nl/temp/861205457/Voorlichting1.pdf

Mariam Aaras,  diëtist

 

migrantenprotocol

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.