Je bent wat je eet : Hoe is het met jouw vetpercentage?
Ontbijt is een gezond feit!
Show all

“Mijn leven is geestelijk een lijdensweg”

“Mijn leven is geestelijk een lijdensweg”

In mijn praktijk online komen meestal hulpvragen om af te vallen.
Bij doorvragen naar hun motivatie blijkt er vaak meer aan de hand zijn.
“Gelukkig zijn”, is wat zij missen en aangeven geen controle te hebben op hun eten als zij zich rot voelen.

Al vanaf haar jeugd voelde een client zich gepest en zegt nooit gelukkig te zijn geweest. Thuis veel ruzies en ze vond zich zelf altijd lelijk.
In kleine stappen wordt ze bewust van haar gedachten die zij steeds herhaalt in haar hoofd.
Denkend aan haar ex met wie ze gelukkig zou worden maar niet door ging.
De vakanties die nooit gezellig zijn. Geen werk die ze vindt en ziet totaal niets positiefs en verwacht dat de ware prins en alleen wonen weg van haar ouders haar gelukkiger zal maken.

Naast het stappenplan voor haar dieet die ze succesvol doorloopt en nu resultaat ziet, is ze alsnog niet gelukkig. “Mijn leven is geestelijk een lijdensweg” zijn haar woorden als ik vraag hoe zij haar zelf in het leven ziet. Het verleden proberen we te doorbreken want haar belevingswereld is vaak anders dan de realiteit.

Met een mentale coaching proberen we gedachten waar ze al jaren in blijft hangen te doorbreken maar het moet in kleine stapjes.
Steeds terugverwijzen naar de gedachten waar ze op terug valt als het weer even niet gaat en de spiegel bij haar zetten.
Doorbreken van de vicieuze cirkel en er bewust van zijn van de gedachten die je ongelukkig maken is al een grote stap in de goede richting.

Nu kijken we wat haar zingeving en voldoening geeft in haar leven geeft.
Momenten opschrijven waarin zij zich prettig voelt en zichzelf kan en mag zijn en niet steeds denken vanuit de gedachte” mijn leven is geestelijk een lijdensweg”.

Emoties ontstaan spontaan bij vreugde of innerlijke pijn. De vraag is hoe je het beste daar grip op kan krijgen.
In een hadith zegt de profeet Mohammed sws:
“Waarlijk ,mij is het verboden 2 domme en slechte geluiden te uiten, een wordt geuit als iets gunstgs gebeurt en de ander wordt geuit als een ramp toeslaat”


“Zodat jullie niet bedroefd zijn over zaken die jullie niet kunnen krijgen, noch jullie verheugen over wat jullie gegeven is”

(Qs Al-Hadied 75:23)

 

Daarom zei de profeet sws:
“Waarlijk, het ware geduld is dat wat jullie bij een innerlijke schok tonen”
Als je je emoties in zowel blijdschap als in rampsituaties kan beheersen, kan men waarschijnlijk vrede, rust, geluk en gemak in je leven krijgen en de smaak van overwinning over je eigen “ik” krijgen.
Naast dieet en metal coaching is haar geadviseerd contact op te nemen met een psycholoog om te werken aan haar negatief zelfbeeld want de vraag is of haar toekomstige man straks ook in therapie moet als ze dat nu niet alleen kan doen.
Innerlijk geluk is niet wat ze bij de toekomstige man waar ze naar verlangt zal vinden maar eerst bij haar zelf terugvinden en accepteren om wie ze is en hoe ze eruit ziet.
Mariam Aaras
vragen of suggesties? mail naar info@ikeethalal.nl

contact hier 

leven

leven

leven

leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *