Easy Jet: Eerste klas zakenreizigers waarderen onze service zelfs zonder wijn
Fruitactie, doe je ook mee?
Show all

Moederliefde en overgewicht

 Moederliefde en overgewicht

In al de jaren dat ik werk als diëtist merk ik dat het voor een moeder soms lastig kan zijn om streng voor haar kind te zijn. Vooral sommige mama’s van Marokkaanse en Turkse afkomst. Nu ik zelf ook mama ben, kan ik het soms begrijpen. Maar wat als moederliefde net het omgekeerde effect oplevert?


Mijn bestand aan kinderen met overgewicht groeit. Maar goed ook, want dat is een uitdagende groep en tegelijk heel lastig vind ik. Toch zie ik er veel kansen in. Sommige ouders nemen zelf contact met mij op en weer anderen worden door de GGD of huisarts doorverwezen. Meestal zijn dit de hulpvragen die ik te horen krijg:

‘Hij is altijd flink geweest, denk dat het bij hem hoort. Maar volgens de GGD moet ik naar een diëtist’

‘Zij snoept niet en wij letten met eten, toch wordt ze dik. Wat doen wij of doe ik als moeder verkeerd?’

Overgewicht bij kinderen vraagt veel aandacht op het gebied van voeding, opvoeding, lichaamsbeweging en omgeving. Zonder een goeie opvoeding is er weinig kans om het overgewicht aan te pakken. B.v. een moeder bij mij op het spreekuur met haar enige kind, een zoon, welke nu obesitas heeft. Mevrouw denkt dat door het alsmaar aanbieden van wat hij wilt eten/drinken dat zij goed voor hem zorgt. Ze bedoelt het goed, zij doet haar best om haar kind te verzorgen. Echter kan het averechts werken. Als haar zoon huilt, krijgt hij een snoepje! als hij nog een keer wilt opscheppen, mag hij dat ook. Als hij veel sapjes tussendoor wilt drinken, dat mag ook. Als moeder kan ik het nogmaals begrijpen, maar als deskundige zeg ik ‘verzorgen van je kind is noodzakelijk als moeder, je kind is immers van je afhankelijk. Doe dat dan wel op een gezonde manier’. Na een paar gesprekken begreep de moeder dat zij haar houding beter kan aanpassen om haar zoon niet nog meer obeser te maken. Grenzen stellen en goeie afspraken maken in het gezin zijn hierbij erg belangrijk.
uit :http://dietistsamira.blogspot.nl/2013/10/moederliefde-en-overgewicht.html

Meer info over onze collega dietist Samira Bourhaleb?
Kijk eens op www.dietistsamira.nl

Moederliefde en overgewicht

Moederliefde en overgewicht

3 Comments

  1. Victororded schreef:

    to primary them during a more hour of health authorities. https://ciamedusa.com/ doses that this minority is also called next to a.

  2. dobsonz schreef:

    RS2R3e http://pills2sale.com/ levitra nizagara

  3. Jamesknodo schreef:

    any other placenta; in search the People is no fragile vendita cialis online Age of leftward off the mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.