Over Culinair Halalcuisine
Europeanen grootste drinkers
Show all

Onderzoek naar paarden- en kamelenmelk van start

Onderzoek naar paarden- en kamelenmelk van start

 

Het vermoeden bestaat al langer dat patiënten met koemelkallergie wel paarden- en kamelenmelk kunnen verdragen. Dit is echter nooit wetenschappelijk aangetoond. Het Expertise Centrum voor Voeding, Afweer en Allergie (EVAA) wil hier verandering in brengen en start met een onderzoek.

Het onderzoek zal plaatsvinden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch onder supervisie van kinderarts-infectioloog dr. Esther de Vries. Voordat het onderzoek van start gaat wordt eerst gecontroleerd of de deelnemers daadwerkelijk aan koemelkeiwitallergie lijden.

Tijdens het innemen van paarden- en kamelenmelk worden de patiënten nauwlettend in de gaten gehouden. Zij verblijven daarom verblijven tweemaal een dagdeel in het ziekenhuis. Het EEVA zoekt nog proefpersonen die deel willen nemen aan het onderzoek.

Koemelkeiwit-allergie provocatietest


“Tijdens de studie wordt met een provocatietest gekeken of volwassenen met een bewezen koemelkeiwitallergie wél paarden- en/of kamelenmelk kunnen verdragen. Ondervinden de proefpersonen geen hinder van een melk, dan gaan ze die melk vier weken dagelijks gebruiken om erachter te komen of ze ook op lange termijn geen klachten ontwikkelen”, aldus dr. de Vries.
uit: http://www.voedingnu.nl/onderzoek-naar-paarden-en-kamelenmelk-van-start.168061.lynkx

meer info zie

 deel 1
 deel 2
 deel 4

 

kamelenmelk

 

 kamelenmelk

kamelenmelk

kamelenmelk

Comments are closed.