Over Culinair Halalcuisine
29/03/2012
Europeanen grootste drinkers
30/03/2012
Show all

Onderzoek naar paarden- en kamelenmelk van start

Onderzoek naar paarden- en kamelenmelk van start

 

Het vermoeden bestaat al langer dat patiënten met koemelkallergie wel paarden- en kamelenmelk kunnen verdragen. Dit is echter nooit wetenschappelijk aangetoond. Het Expertise Centrum voor Voeding, Afweer en Allergie (EVAA) wil hier verandering in brengen en start met een onderzoek.

Het onderzoek zal plaatsvinden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch onder supervisie van kinderarts-infectioloog dr. Esther de Vries. Voordat het onderzoek van start gaat wordt eerst gecontroleerd of de deelnemers daadwerkelijk aan koemelkeiwitallergie lijden.

Tijdens het innemen van paarden- en kamelenmelk worden de patiënten nauwlettend in de gaten gehouden. Zij verblijven daarom verblijven tweemaal een dagdeel in het ziekenhuis. Het EEVA zoekt nog proefpersonen die deel willen nemen aan het onderzoek.

Koemelkeiwit-allergie provocatietest


“Tijdens de studie wordt met een provocatietest gekeken of volwassenen met een bewezen koemelkeiwitallergie wél paarden- en/of kamelenmelk kunnen verdragen. Ondervinden de proefpersonen geen hinder van een melk, dan gaan ze die melk vier weken dagelijks gebruiken om erachter te komen of ze ook op lange termijn geen klachten ontwikkelen”, aldus dr. de Vries.
uit: http://www.voedingnu.nl/onderzoek-naar-paarden-en-kamelenmelk-van-start.168061.lynkx

meer info zie
httpv://www.youtube.com/watch?v=Dm2-We5NlbE&feature=related
httpv://www.youtube.com/watch?v=-9xuDB9vQyY&feature=related  deel 1
httpv://www.youtube.com/watch?v=Y2gI7bcSsoI&feature=relmfu  deel 2
httpv://www.youtube.com/watch?v=ma6z_Fkl-PQ&feature=relmfu  deel 4
httpv://www.youtube.com/watch?v=K9d3T02PjKo&feature=relmfu

 

kamelenmelk

 

 kamelenmelk

kamelenmelk

kamelenmelk

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.