“Mijn leven is geestelijk een lijdensweg”
Offensief tegen plofkip AH en Jumbo
Show all
Ontbijt is een gezond feit!

Ontbijt is een gezond feit!

Salaam alikom
Goedemorgen!
Heb jij al ontbeten en wat was jouw ontbijt vandaag?

Op het moment dat u wakker wordt, schreeuwen alle 100 biljoen lichaamscellen om maar 2 dingen:
GEEF MIJ M’N VOEDINGSSTOFFEN TERUG!!!
GEEF MIJ M’N WATER TERUG!!

5 punten waarom ontbijt belangrijk is:

1. Ontbijt geeft je energie en houdt je scherp

Een auto rijdt niet zonder benzine en een telefoon werkt niet met een lege batterij. Dat vinden we heel gewoon. Maar zelf haasten we ons vaak zonder ontbijt de deur uit. Terwijl je lichaam echt een ontbijtje nodig heeft om met energie aan de dag te beginnen. Zeker omdat je lijf het ’s nachts zonder eten heeft moeten doen. Het ontbijt geeft je 10 tot 15% van de energie en voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt. Vooral energie uit koolhydraten (zoals in brood en andere graanproducten) is belangrijk om op te starten. Je hersenen hebben namelijk koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren. Zo levert een goed ontbijt de energie voor concentratievermogen op het werk of op school.

2. Ontbijt levert voedingsstoffen

Ontbijten geeft je lijf niet alleen energie, maar ook belangrijke voedingsstoffen. Ontbijten draagt bij aan het binnenkrijgen van voldoende vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Als je daar de dag niet mee begint, haal je die achterstand maar moeilijk in. Onderzoekers van TNO hebben ontbijters en niet-ontbijters met elkaar vergeleken.
Dat onderzoek liet zien dat mensen die niet ontbijten over de gehele dag minder voedingsstoffen binnenkregen dan ontbijters. Met elke dag een goed ontbijt doe je je lijf dus een groot plezier.

3. Ontbijt helpt voor een goede stoelgang

Het ontbijt is de eerste maaltijd na een wat langere periode dat je niets hebt gegeten en gedronken. Een goed en vezelrijk ontbijt zet je darmen aan het werk en stimuleert daarmee de stoelgang. Dit betekent dat je makkelijk kunt poepen en minder snel last krijgt van buikpijn.
Meer informatie over een vezelrijk ontbijt?  Mail gerust naar info@ikeethalal.nl

4.Ontbijt helpt om een goed gewicht te houden

Het Voedingscentrum beveelt elke dag ontbijten aan omdat dit helpt om een gezond gewicht te houden. Wie in de ochtend niet ontbijt, krijgt al snel de verleiding om naar tussendoortjes zoals snoep en snacks te grijpen. Meestal zijn dat tussendoortjes die rijk zijn aan vet en energie, maar arm aan vitaminen en mineralen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten minder vaak last van overgewicht hebben. Wie een gezond gewicht wil behouden, doet er dus slim aan de dag met een ontbijt te beginnen. Het liefst een ontbijt met veel vezels. Voedingsvezels leveren nauwelijks calorieën, maar ze geven wel een verzadigd ofwel vol gevoel. Daardoor is de kans kleiner dat er meer gegeten wordt dan nodig is.

5. Ontbijt kan men lekker en gezellig maken

Dat ontbijten broodnodig en gezond is, is nu wel duidelijk. Maar we zouden het belangrijkste bijna vergeten:
ontbijten is hartstikke lekker en heel gezellig!
Wat is een betere start van de dag dan samen aan tafel genieten van vers brood en lekker beleg? Heerlijk smullen en ondertussen met elkaar de mooie plannen voor weer een nieuwe dag bespreken.
Zo zie je maar, gezond kan ook heel erg leuk zijn! Begin de dag dus voortaan goed met een smakelijk ontbijt.


Mariam Aaras

 

 

 

 

ontbijt

ontbijt

ontbijt
Bron: schoolontbijt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *