Opleiding halalslachter in Nederland van start

KRUIDEN BEWAARTIPS !
29/11/2012
De invloed van voeding op haaruitval
29/11/2012
Show all

Opleiding halalslachter in Nederland van start

Opleiding halalslachter in Nederland van start

Opleiding halalslachter

 

Opleiding halalslachter

 

Nederland is gestart met een opleiding Islamitische riten bij de slacht.
De cursisten zijn, als zij hun examen hebben gehaald, gecertificeerd halal-slachter.
Volgens Europese regelgeving moet elke slachter in het bezit zijn van een getuigschrift van vakbekwaamheid.
De halalslacht in Nederland moet daarmee verbeteren en professionaliseren, zo liet het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO)
woensdag aan de Telegraaf weten.

Een paar maanden geleden was er een vacature voor docent halalslachten op
de site van CMO. De opleiding is opgezet met hulp van onder andere
certificeringsbureau’s in Nederland.

Tijdens de opleiding worden slachters en slachthuismedewerkers van
halalvlees bijgeschoold en geëxamineerd in allerlei aspecten die betrekking hebben op het dierenwelzijn in aanloop naar en tijdens het onbedwelmd slachten”, aldus het CMO.
De cursus wordt verzorgd door opleidingsinstituut SVO.
Er is speciaal lesmateriaal ontwikkeld en een speciale docent zat de cursisten bijspijkeren.

De aanleiding voor het starten van de opleiding is aldus de Telegraaf
de in juni getekende convenant tussen toenmalig staatssecretaris Henk Bleker,
religieuze organisaties, vertegenwoordigers van slachthuizen en dierenartsen.
Dat convenant werd gezien als een compromis, toen een voorstel tot een verbod op onverdoofd slachten stuitte op weerstand in de Eerste Kamer door de veel petities
die moslims getekend hadden en door het debat die de joodse lobby en moslimorganisaties waaronder CMO,Milli Gurus en Voorlichtingsbureau Halalvoeding met onder andere de Eerste Kamer in Amsterdam voerden.

Mariam Aaras

 

Opleiding halalslachter

Opleiding halalslachter

Opleiding halalslachter

Opleiding halalslachter

 

Opleiding halalslachter

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.