Pretparken houden meer rekening met vegetarisch, halal, kosjer, gluten- en lactosevrij eten

Offerfeest/ Eid al Adha: Fijne feestdagen toegewenst!
03/10/2014
Gemeente Ede: Goed voor Weinig markt geslaagd!
17/10/2014
Show all

Pretparken houden meer rekening met vegetarisch, halal, kosjer, gluten- en lactosevrij eten

Pretparken houden meer rekening met vegetarisch, halal, kosjer, gluten- en lactosevrij eten

Pretparken blijken al jaren onder de maat te presteren als het gaat om informatievoorziening.
Driekwart van de Nederlandse pretparken licht haar bezoekers onvoldoende in over de toegankelijkheid van het park. Mensen worden van tevoren onvoldoende geïnformeerd over de voorzieningen bij het pretpark. Dit concludeert Uitmetkorting.nl, die het onderzoek naar de informatievoorziening deed naar aanleiding van de Week van de Toegankelijkheid. Desondanks is er wel meer bewustwording en verbetering.
Tijdens het onderzoek werd gekeken naar de beschikbaarheid, de vindbaarheid en de kwaliteit van de informatievoorzieningen omtrent de toegankelijkheid.

Slechts vijf van de negentien parken voldoen aan die criteria
Bij de grote pretparken Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Toverland en Plopsa word je snel en uitgebreid geïnformeerd over  specifieke voedselwensen zoals halal, rolstoelgebruik, een versnelde entree via de uitgang van een attractie en meer.
De overige veertien Nederlandse parken schieten hier tekort.
Tien van de negentien parken geven maar beperkt informatie, terwijl vier van de parken zelfs helemaal geen informatie aanbieden.

Dat maar weinig parken voldoende informatie geven over de toegankelijkheid, staat haaks op conclusie die Uitmetkorting.nl vorig jaar trok.
Toen bleek uit een onderzoek dat meer dan 90% van de parken een goed beleid heeft, op het gebied van toegankelijkheid.
De laatste jaren staan dagattracties steeds meer stil bij bezoekers met een zichtbare en onzichtbare beperkingen.
Parken zijn steeds rolstoelvriendelijker geworden, accepteren steeds vaker de Autipas en houden rekening met bezoekers die vegetarisch, halal, kosjer, gluten- en lactosevrij eten.
Dat blijkt onder meer uit een citaat van Hester Ubbink van de Efteling:

“We houden ontwikkelingen op de diverse gebieden nauw in de gaten en laten ons adviseren door externe organisaties bij de bouw van nieuwe attracties en locaties en over verbeteringen bij bestaande attracties.”

 

Bron:Uitmetkorting

 

halal en dagje uit

halal en dagje uit

 

hBoalal

halal

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.