Project “Waarborgen onbedwelmde slacht”

Heeft HALAL alleen betrekking op vlees?
Halal: booming business
Show all

Project “Waarborgen onbedwelmde slacht”

Werkgroep “Waarborgen onbedwelmde halalslachtwijze”

Voorlichtingsbureau Halalvoeding zet zich in voor het waarborgen van vlees afkomstig van ambachtelijk onbedwelmde slacht in Nederland.
Momenteel heerst er veel onwetendheid over wat nu precies halal versus halalvlees inhoudt en wordt halalvlees vaak geassocieerd met dieronvriendelijk. Dit is onterecht en vraagt om meer informatie verschaffing en campagnes om misverstanden uit de weg te ruimen.

Dit vergt veel kennisexpertise en inzicht in de maatschappelijke posities waar slachthuizen zich in verkeren, maar ook de halalcertificeringswereld, de voedingsindustrie en politieke kwesties.
Vandaar dat Voorlichtingsbureau Halalvoeding inmiddels een werkgroep zich vrijwillig inzet voor dit project.
We zijn inmiddels professionele partners met diverse instellingen en organisaties die ons inschakelen voor informatievoorziening omtrent halalvlees en de slachtwijze die volgens de Islam een verplicht onderdeel is alvorens vlees te consumeren.
Zo dragen we bijvoorbeeld bij de werkgroep van de overheid die zich bezig houdt met de “convenant”omtrent ritueel slachten in Nederland . Hierin is onder andere het  Contactorgaan Moslim en Overheid betrokken bij.
Ook krijgen we veel meldingen van klachten en vragen die bedrijven en consumenten hebben.

Consumenten bieden we zoveel mogelijk inzicht in productinformatie rondom vleesproducten in Nederland en de herkomst van het vlees waar het geslacht wordt en op welke wijze.

Ons vrijwilligersteam bestaat uit:
Mariam Aaras: projectleider
Brahim: logistiek medewerker
Fatima: juridisch adviseur
Hassan en Ali: adviseur op religieus vlak
Raad van Toezicht: Fatima, Aletta, Kaouthar, Zakaria

Verder hebben we diverse vrijwilligers die ambassadeurs zijn van ikeethalal.nl die we enorm dankbaar zijn voor hun steun.

Growdfunding
Wilt u onze werkgroep ondersteunen en meer info weten over onze diensten en projecten? Wilt u investeren in ons bedrijf?
Neem gerust contact op via info@ikeethalal.nl

 

gezond halal

 

Campagne Facebook pagina: KLIK HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *