Rode vlekken in kip

525 euro boete bij 6 slagers
SCHOKKEND ONDERZOEK: TE VEEL BACTERIEN IN SUSHI
Show all

Rode vlekken in kip

Ingezonden post:
Goedenavond ik heb een vraagje
Weten jullie wat dit inhoudt bij kip( zie foto). Die rode vlekken ik hoor van veel mensen dat het komt door stroom
Dit is niet mijn foto maar ik heb dit ook op mijn kip van een turkse slager waarvan heel apeldoorn verwacht dat het een halal slager is.

ingezonden foto:

kip
Antwoord:

Dank je wel voor je vraag.
Inderdaad duiden de bloedspikkels veelal erop dat er onvoldoende bloed uit de kip is gekomen na het slachten.
Wit kippenvlees wordt namelijk verkregen door het leegbloeden van de kippen direct nadat ze geslacht zijn.
Voor het leegbloeden is het essentieel dat het hart blijft kloppen, anders wordt het bloed niet uit de kip gepompt en blijft het vlees rood. Als er een te hoge stroom door de kippen gaat worden ze geëlektrocuteerd in plaats van bedwelmd en stopt het hart met kloppen en zijn op slag dood. Een te hoge stroom zorgt ook voor botbreuken door spasmen van de kippen en voor rode spikkels in het vlees door gesprongen bloedvaten. Zaken die het vlees ook minder waard maken. Slagers willen dit niet en zijn na de nieuwe Europese wet om het voltage verplicht te verhogen veelal overgestapt naar gasverdoving wat leidt tot de dood van het dier.
Hierdoor is er weinig “eerlijk” halal kip in Europa.
Sommige bedrijven verkopen deze bedwelmde kip als halalzijnde.
Hier zijn veel discussies over gaande waardoor wij onze lezers adviseren het onbedwelmd slachten van kippen volgens de profetische methode te blijven opvolgen om de zekerheid te garanderen. Helaas maakt de wet het steeds moeilijker maar gelukkig zijn er nog mogelijkheden om eraan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *