Sarkozy wil halal vlees en immigratie aanpakken

Europeanen grootste drinkers
Schmallenbergvirus flink onderschat
Show all

Sarkozy wil halal vlees en immigratie aanpakken

Sarkozy wil halal vlees en immigratie aanpakken

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn verkiezingscampagne vandaag flink naar rechts gestuurd. Hij beloofde zijn aanhang in de stad Bordeaux het aantal immigranten terug te dringen. Daarnaast wil hij duidelijke labels op verpakkingen van halal vlees.

 

De Franse president kondigde aan dat hij het recht op familiehereniging wil aanpakken. ‘We moeten het aantal mensen dat op ons territorium arriveert, omlaag brengen’, aldus Sarkozy. ‘Je bent hier niet welkom als je alleen maar komt om een uitkering te ontvangen. Iedereen denkt het, maar het is tijd dat de republikeinen het zeggen.’

Sarkozy liet verder merken dat hij niet gecharmeerd was van zaken als halal vlees in schoolkantines en aparte uren in zwembaden voor islamitische vrouwen. ‘Er is in de republiek geen plaats voor xenofobie. Er is geen plaats voor racisme. Er is geen plaats voor zwembaden met uren voor mannen en uren voor vrouwen.’

Front National
Met zijn focus op immigranten hoopt Sarkozy kiezers weg te trekken bij het Front National van politica Marine Le Pen, die in de peilingen op de derde plaats staat. Zij stelde vorige maand dat bijna al het vlees dat in Parijs te koop is, halal is – geslacht volgens islamitische voorschriften. De vleesindustrie ontkende dat.

‘Laten we erkennen dat iedereen recht heeft om te weten wat hij of zij eet, halal of niet’, zei Sarkozy over zijn plan.

De Franse verkiezingen bestaan uit twee rondes, die in april en mei worden gehouden. Sarkozy hoopt dan een tweede ambtstermijn van 5 jaar in de wacht te slepen. In de peilingen staat zijn socialistische rivaal Francois Hollande voor de eerste ronde echter voorop, met 12 procent puntverschil. De steun van de aanhangers van Le Pen kan in een eventuele tweede ronde beslissend zijn.

bron:Trouw

 

halal vlees

Comments are closed.