Dat melden verschillende Amerikaanse media, waaronder The Seattle Times. In de ijskoffies van Starbucks, die de hippe naam Frappuccino’s hebben, zit ‘cochineal extract’. Dit wordt ook wel E120 genoemd.
En dat extract is gemaakt van insecten uit Zuid-Amerika. Ze zijn nodig om de Frappuccino’s een kleurtje te geven.
Een woordvoerder van Starbucks heeft inmiddels toegegeven dat de aardbeienfrappuccino’s niet roze zijn vanwege het fruit, maar vanwege de vermorzelde insecten. Volgens hem is het nog altijd beter dan kunstmatige kleurstoffen.
Bron: http://www.at5.nl/artikelen/78490/starbucks-stopt-insecten-in-ijskoffie
NIEUWE UPDATE ijskoffie!
In plaats van echte aardbeien, besloot Starbucks drie weken geleden om karmijn te gebruiken in bijvoorbeeld de aardbeiensmoothie en -frappuccino. De voedingsindustrie gebruikt dit vaker om producten een roze of rode kleur te geven. De stof wordt verkregen door een insect, de Zuid-Amerikaanse cochenilleluis, te vermalen.
Starbucks wilde zo afkomen van het gebruik van kunstmatige kleurstoffen. Maar het gebruik van insecten in de koffie bleek niet erg in de smaak te vallen.
Vegetariërs
Veganisten en vegetariërs die de sojamelkvariant van het aardbeiendrankje bestelden, kwamen erachter dat deze ineens dierenproducten bevatte. Sterker nog: het bevatte insecten die veel mensen als ongedierte beschouwen. In de koffiecafés, op online forums en in YouTube-filmpjes reageerden Starbucks-fans verontwaardigd. Een online petitie leverde bijna 7000 handtekeningen op.
Lycopeen
Het hoofd van de Amerikaanse keten laat het nu weten dat het bedrijf na grondig onderzoek heeft besloten om voortaan lycopeen te gebruiken, een kleurstof uit rijpe tomaten.
Nu.nl
Meer info over de rode kleurstof E120? Zie https://www.ikeethalal.nl/waarschuwing-omtrent-de-rode-kleurstof-e120-afkomstig-van-bladluizen-japan/
ijskoffie