Gezond personeel levert 2,6 miljard euro op
10/10/2012
Besmetting zalm in salades vrij laat gemeld
15/10/2012
Show all

Surinaamse rozen/melk siroop bevat alcohol

Vraag over surinaamse siroop
Assalaamu aleikoem wa ra7matullaahi wa barakatuh,

Ik had een klein vraagje, en gehele tijd terug had ik iets in een fles gekocht met een aantrekkelijke geur en kleur.
Helemaal verleid en wel dacht ik dat ’t geen kwaad kon?
Tot mijn grote schrik zag ik ineens vandaag bij ingredienten staan dat er
Ethyl alcohol in zit.
Zou je me insha’Allaah wat kunnen vertellen hierover en is ’t nog halal om te drinken?
Het gaat om:

Merk: Rani’s
Surinaamse siroop met rozen/melk smaak
susu-dawet siroop.
International Food Products Ochten.

Djazzaak Allaahoe ghairan voor je hulp en moeite en insha’Allaah kun je me helpen.

Fi amaniAllaah,
Warda


ANTWOORD:
Hartelijk dank voor je vraag
Surinaamse siroop ook wel Dawet genoemd, wordt vaak door kinderen gedronken met melk vooral in de antilliaanse/ surinaamse culturen en bevatten meestal geen alcohol.
Degene die jij benoemt bevat inderdaad
ethylalcohol en is inderdaad alcohol en helaas dus niet toegestaan.

Info omtrent ethanol:

“Ethanol (triviale naam ethylalcohol), in het lab dikwijls afgekort als EtOH, is de bekendste alcohol, aangezien het een vaak gebruikt oplosmiddel is en
het de alcohol is die in alcoholische dranken zit.
In het dagelijkse spraakgebruik heet ethanol simpelweg alcohol.”

Mariam Aaras, dietist,halalconsulent

 

 

surinaamse siroop

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.