Tabasco en Heinz HP saus halal erkend

ONJUISTE INFORMATIE TELEGRAAF EN TROUW OVER halalbabyvoeding ST. LUCAS ANDREASZIEKENHUIS
Hollandse garnalen lekker maar vrouwonvriendelijk in Marokko
Show all

Tabasco en Heinz HP saus halal erkend

 

Tabasco en Heinz HP saus halal erkend

HJ Heinz en McIlhenny Company, eigenaren van HP Sauce en Tabasco peper saus, hebben toegezegd dat de producten halal gecertificeerd zijn.

 

De bedrijven zeiden volledig in overeenstemming te zijn met de wettelijke richtlijnen van halal-certificatie-instellingen.

HP Sauce is gecertificeerd door halal Halal Audit Company, een islamitische certificatie-instantie in Nederland waar de fabriek zich bevindt.

Heinz, de fabrikant van HP Sauce, heeft onderzoek gedaan naar sporen van varkens-DNA. De test resultaten zijn voorgelegd aan Jakim ( de Maleisische Islamitische Ontwikkeling) ter bevestiging. Er was geen spoor van varkens-DNA werd gevonden,” volgens de verklaring van het bedrijf .

Mcllhenny zei dat Tabasco halal gecertificeerd is door de Islamitische Food and Nutrition Council of America, IFANCA, een islamitische autoriteit in de Verenigde Staten. IFANCA wordt daartoe zijn gemachtigd door Jakim om producten te certificeren die worden geproduceerd in de Verenigde Staten.

De merken bekijken deze zaak zeer serieus, en het Landbouw Afdeling van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika is erbij betrokken.

“De bekende merkeigenaren willen ook graag benadrukken dat zowel HP Sauce en Tabasco worden verkocht in tal van markten, waaronder het Midden-Oosten en in Indonesië.”

Het ging verder met te stellen dat Tabasco Saus al meer dan 180 jaar dit product verkoopt en de belangrijkste succesfactoren voor hen het feit is dat alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en geen enkele dierlijk bijproduct bevat.
In feite bestaan de ingrediënten slechts uit peper, zout en azijn.

Heinz, een toonaangevende internationale voedsel en voeding bedrijf, heeft een verantwoordelijkheidsgevoel om ervoor te zorgen dat met de verkoop en ontwikkeling van zijn producten rekening wordt gehouden met culturele, etnische, religieuze, politieke en filosofische verschillen in elke markt waarmee het zaken doet.
Daarom is bij Heinz de belangstelling voor halal zaken bevestigd vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid voor haar islamitische klanten en consumenten .

De halal-certificering voor HP Sauce is een niet-verhandelbare prioriteit voor het bedrijf.

certifi

certifi

door Mariam Aaras
bronnen
http://halalmedia.net/tabasco-and-hp-sauce-refutes-non-halal-claims/

http://soshiok.com/article/15654

 

Comments are closed.