Van Hattem slachthuis vrijdag failliet?

Veel vraag naar halal betrouwbaar brood onder consumenten
Denemarken verbiedt religieuze slacht
Show all

Van Hattem slachthuis vrijdag failliet?

Van Hattem in Dodenwaard vrijdag failliet?

Einde onverdoofd halal geslacht rundvlees in NL? Eerst Slingerland failliet nu Van Hattem?
Er zijn nog weinig die onverdoofd halal slachten in Nederland.

Voedselfraudezaak Van Hattem dient vrijdag
DEN HAAG – Slachterij Van Hattem Vlees BV in Dodewaard heeft twee dagen de tijd gekregen om de administratie te overleggen aan de NVWA, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Dat bepaalde dinsdagmiddag een rechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag. De NVWA had het bedrijf opdracht gegeven alle geproduceerde vlees van de afgelopen twee jaar van de markt te halen. Het zou gaan om 28 miljoen kilo vlees. Er zou mee gesjoemeld zijn.

Van Hattem Vlees was het niet met de maatregel eens en stapte naar de rechter. Het kort geding diende dinsdagmiddag. Voor de rechter verklaarde het bedrijf te weinig tijd te hebben gehad om de administratie met de NVWA door te nemen. De rechter gaf het bedrijf daarvoor de komende twee dagen de tijd

Aanstaande vrijdag dient alsnog het kort geding van het bedrijf tegen de NVWA.

Bron:omroepgelderland.nl

Van Hattem slachthuis vrijdag failliet?

Van Hattem slachthuis vrijdag failliet?

Voorlichtingsbureau Halalvoeding heeft De Voedsel en Warenautoriteit om opheldering gevraagd  http://www.ikeethalal.nl/voorlichtingsbureau-halalvoeding-vraagt-opheldering-rondom-de-paardenvleesschandalen/

De reactie van NVWA hierop was onderstaande brief:
            Geachte mevrouw Aaras,

De blokkade van vlees bij de firma van Hattem betreft vlees, waarvan bij de tracering tot nu toe onvoldoende is komen vast te staan wat de herkomst van het vlees is. Indien de herkomst van het vlees onduidelijk is, is er onvoldoende zekerheid dat dit vlees geschikt is voor humane consumptie. Dit geldt zowel voor halal als niet halal vlees.

De NVWA houdt geen toezicht op halal certificering, alle halal labels zijn privaat en staan niet onder toezicht van de overheid.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Carla Aponno
Hoofd afdeling klantcontactcentrum NVWA

 

 


Van Hattem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *