‘Verbod levend gevogelte aan slachtlijn’?

Carob
18/02/2014
New halal testing method for detecting pig and horse contamination of meat
20/02/2014
Show all

‘Verbod levend gevogelte aan slachtlijn’?

‘Verbod levend gevogelte aan slachtlijn’

AMSTERDAM – Er komt een verbod op het levend ophangen van kippen, kalkoenen en ander gevogelte aan de slachtlijn. Een ruime Kamermeerderheid van PvdA, SP, D66, GroenLinks, PVV en 50+ steunen de motie die de Partij voor de Dieren indiende.

In Nederland worden ieder jaar ruim 450 miljoen kippen, eenden en kalkoenen geslacht. In het merendeel van de slachterijen in Nederland worden de dieren levend ondersteboven aan haken geslagen om vervolgens te worden verdoofd met CO2, met een elektrische schok direct op de kop of met de omstreden waterbadmethode.
Het aanhangen van de dieren veroorzaakt angst en stress en is zeer pijnlijk door botbreuken en spierscheuren. Meer dan 200 miljoen kippen, kalkoenen en eenden worden nog steeds door middel van de omstreden waterbadmethode geslacht. Bij deze ‘verdovingsmethode’ worden kippen, kalkoenen en eenden, levend aan haken geslagen, door een waterbad gesleurd en – vaak nog bij hun volle bewustzijn – gedood door een roterend mes, of ze verdrinken in het gloeiendhete plukbad.
Een bestaand alternatief voor het aanhangen van gevogelte is het verdoven met CO2 in gaskamers. PvdD-partijleider Marianne Thieme:

“Het ophangen van kippen en andere vogels is een wrede slachtmethode waarvan de Kamer nu zegt dat daar een einde aan moet komen. De staatssecretaris van Economische Zaken wilde deze methode alleen in Europa ter discussie stellen. De Kamer vindt dit onvoldoende en sprak zich vandaag duidelijk uit voor een nationaal verbod.”

De Telegraaf | 18-02-201

meer info over verdoofd slachten:
https://www.ikeethalal.nl/gasverdoving-diervriendelijk-volgens-de-nederlandse-overheid-wetenschap-wijst-anders-uit/
https://www.ikeethalal.nl/wetenschap-misbruikt-slachtdebat/
https://www.ikeethalal.nl/world-halal-council-accepteert-gasverdoving-niet/

 

verbod

 

verbod

 

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.