‘Verbod levend gevogelte aan slachtlijn’?

Carob
18/02/2014
New halal testing method for detecting pig and horse contamination of meat
20/02/2014
Show all

‘Verbod levend gevogelte aan slachtlijn’?

‘Verbod levend gevogelte aan slachtlijn’

AMSTERDAM – Er komt een verbod op het levend ophangen van kippen, kalkoenen en ander gevogelte aan de slachtlijn. Een ruime Kamermeerderheid van PvdA, SP, D66, GroenLinks, PVV en 50+ steunen de motie die de Partij voor de Dieren indiende.

In Nederland worden ieder jaar ruim 450 miljoen kippen, eenden en kalkoenen geslacht. In het merendeel van de slachterijen in Nederland worden de dieren levend ondersteboven aan haken geslagen om vervolgens te worden verdoofd met CO2, met een elektrische schok direct op de kop of met de omstreden waterbadmethode.
Het aanhangen van de dieren veroorzaakt angst en stress en is zeer pijnlijk door botbreuken en spierscheuren. Meer dan 200 miljoen kippen, kalkoenen en eenden worden nog steeds door middel van de omstreden waterbadmethode geslacht. Bij deze ‘verdovingsmethode’ worden kippen, kalkoenen en eenden, levend aan haken geslagen, door een waterbad gesleurd en – vaak nog bij hun volle bewustzijn – gedood door een roterend mes, of ze verdrinken in het gloeiendhete plukbad.
Een bestaand alternatief voor het aanhangen van gevogelte is het verdoven met CO2 in gaskamers. PvdD-partijleider Marianne Thieme:

“Het ophangen van kippen en andere vogels is een wrede slachtmethode waarvan de Kamer nu zegt dat daar een einde aan moet komen. De staatssecretaris van Economische Zaken wilde deze methode alleen in Europa ter discussie stellen. De Kamer vindt dit onvoldoende en sprak zich vandaag duidelijk uit voor een nationaal verbod.”

De Telegraaf | 18-02-201

meer info over verdoofd slachten:
https://www.ikeethalal.nl/gasverdoving-diervriendelijk-volgens-de-nederlandse-overheid-wetenschap-wijst-anders-uit/
https://www.ikeethalal.nl/wetenschap-misbruikt-slachtdebat/
https://www.ikeethalal.nl/world-halal-council-accepteert-gasverdoving-niet/

 

verbod

 

verbod

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.