Verdwijnt alle alcohol uit wijn als je kookt?

Werkgroep moet consumentenvertrouwen in voedsel herstellen
Artisjokken Koken
Show all

Verdwijnt alle alcohol uit wijn als je kookt?

Verdampt alcohol door koken

Verdampt alcohol door koken

Verdampt alcohol volledig uit wijn als je kookt?

Helaas verdampt alcohol niet tijdens koken.

Zo is dus kaasfondue of mosselgerechten met wijn niet halal.

Volgens de alcohol infolijn:

“Alcohol verdampt gedeeltelijk in een gerecht, dit gerecht moet dan wel het een kookpunt hebben bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Het verdampingspercentage hangt ook af van de manier van koken.
Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.

Manier van koken en verdampingspercentage van de alcohol:
Even laten koken:  15%
Flamberen:  25%
15 minuten laten pruttelen:  60%
1 uur laten koken:  75%

In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter en verdampt alcohol dus niet volledig. Bovendien verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn.

Tips om alcohol in recepten te vervangen?
Neem eens een kijkje op
http://ikeethalal.nl/hoe-kook-ik-halal-zonder-alcohol/

Mariam Aaras

Bron: alcoholinfo.nl

Verdampt alcohol door koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *