Voorlichtingsbureau Halalvoeding in gesprek met ministerie over Foodwatch campagne

Foodwatch e-mailactie: ‘verborgen dieren’
Wat is het verschil tussen vanille extract en vanille essence?
Show all

Voorlichtingsbureau Halalvoeding in gesprek met ministerie over Foodwatch campagne

Voorlichtingsbureau Halalvoeding in gesprek met ministerie over Foodwatch campagne versus reactie Ministerie in de Volkskrant.

Reactie ministerie van VWS op e-mailactie ‘Verborgen Dieren’ van Foodwatch was teleurstellend. Dit stond afgelopen woensdag op de pagina van Foodwatch.

Voorlichtingsbureau Halalvoeding vond de reactie van het ministerie waarin specifiek religie alleen als argument gebruikt werd jammer dat specifiek religie als argument gebruikt werd terwijl alle consumenten waaronder ook vegetariers recht hebben om te weten wat er in de voeding zit.

De volledige reactie van het ministerie van VWS uit de Volkskrant van 13 augustus 2014:
Het ministerie van VWS laat weten dat Nederland de Europese regels zal hanteren op het gebied van etikettering, en dat er net een heel herzieningstraject is geweest. ‘Dit is dus niet het moment om het aan te kaarten, dat hadden ze beter eerder kunnen doen’, laat een woordvoerder weten. Daarnaast wijst de woordvoerder op websites als Food.info waar e-nummers staan uitgelegd. ‘Als mensen vanwege hun geloof een e-nummer moet ontwijken, dan zijn er plekken om die informatie te krijgen‘. 1

Voorlichtingsbureau Halalvoeding was benieuwd welke plekken in gedachte men had waar men als moslim bijvoorbeeld terecht kan om informatie te verkrijgen. 
We zij druk bezig inzake duidelijkheid te verkrijgen namens de moslimconsument over het bericht van het ministerie over de campagne van Foodwatch in de Volkskrant.
Zo hebben wij vandaag en gisteren gesprekken gehad met het Ministerie.
De woordvoerder van minister Schipper had een paar dingen gezegd tegen de journalist van de Volkskrant wat volgens hem niet de reactie direct van het ministerie was maar van hemzelf zoals hij aangaf. Onze uitgebreide mail zal verder besproken worden volgende week omtrent de vraagtekens en kritiekpunten die als reactie over Foodwatch in de krant stonden.

Meer info over de campagne van Foodwatch zie http://www.ikeethalal.nl/foodwatch-e-mailactie-verborgen-dieren/

Voorlichtingsbureau Halalvoeding

1 http://www.foodwatch.org/nl/onze-campagnes/nieuwsberichten/reactie-ministerie-van-vws-op-e-mailactie-verborgen-dieren-van-foodwatch/

Foodwatch

Foodwatch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *